Onderwerp: Pfffttt... help: derde pavlova in oven ingestort
Goeiemorgen allemaal,
Ik wil graag voor de familie-paasbrunch een pavlova maken en nu staat mijn derde poging in de oven in te storten. Toen ik nog klein was, was dit het eerste wat ik samen met mijn moeder maakte: kon namelijk niet mislukken!? En ik kan niet uitstaan dat het niet wil. Wat doe ik verkeerd?
Ik heb al met de temperatuur van de oven gevarieerd (100 tot 140 graden en alles daartussen), verschillende recepten gebruikt (italiaans schuim, frans en zelfs met meringuepoeder) , andere soorten suiker uitgeprobeerd (kristal/suikerbakkerspoeder) en korter of langer kloppen. Het schuim is steeds goed en mooi stevig, maar in de oven heb ik steeds hetzelfde: binnen een half uur krijg ik blazen op het schuim en daarna stort hij langzaam in tot het formaat eierkoek. Ik bak conventioneel. Het lijkt mij dat de suiker mij steeds parten speelt, alsof het uit het schuim komt of zo. Maar ik snap niet waarom.
Iemand een idee?
Maandag krijgt mijn familie ofwel een heel platte pavlova met veel slagroom erop ofwel etonmess (stukken eiwitschuim, slagroom en vruchtjes). Voor dat laatste heb ik immers bergen stukgebroken schuim, hahaha.
Tieneke