1

Onderwerp: Zuccotto....eenvoudig, maar....

...absoluut lekker!
Mijn man is geen liefhebber van taarten met fondant. En ik moest ook maar niet te lang in de keuken staan vond hij, want we maken ook altijd iets lekkers te eten voor het bezoek, en dat vind hij belangrijker dan het gebak. Dus dan maar deze eenvoudig zuccotto gemaakt.

Vulling is mascarpone-slagroom-chocolade met een vleugje sinaasappel.

http://www.mijnalbum.nl/Foto720-BC6VS7P7.jpg

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Wat is er nu belangrijker dan gebak?? haha
Ziet er lekker uit!

3

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

oh, wat ziet dat er heerlijk uit  :9  :9  :thumb:

ik ken het helemaal niet :D

4

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Dank jullie voor je reactie. Altijd leuk!!
De zuccotto werd hier supergoed ontvangen. Iedereen hoorde je na de eerste hap zachtjes zeggen "hmmm, die is lekker" en "ooh, wat is dat lekker zeg". Dat is zo'n compliment voor zo een eenvoudig iets. Ik genoot er echt van  :D

Zelfs mijn man....die notabene gebak minder belangrijk vind  :x ....reageerde zo.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

5

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Jummm wat lykt me dat lekker!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

6

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Dat ziet er mooi en lekker uit zeg. Maar wat is het eigenlijk? Ik heb er nog nooit van gehoord.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

7

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Home mAade schreef:

Dat ziet er mooi en lekker uit zeg. Maar wat is het eigenlijk? Ik heb er nog nooit van gehoord.

Het is een Italiaans dessert traditioneel eigenlijk met lange vingers (die brede Italiaanse), maar ik heb het met cake gedaan. De vulling is met mascarpone of ricotta (en slagroom, evt chocolade...)
De cake (of de lange vingers) verdeel je over een bolle vorm, besprenkel je met (in mijn geval) met Cointreau (sinaasappelsap kan ook, of iets anders...), daar gaat de vulling op, dan maak je een tussenlaag met de cake (of lange vingers), verder vullen met de mascarponecrème en afsluiten met cake (vingers). Dan moet het minimaal 6 u opstijven in de koelkast.
Daarna stort je het op een bord/taartplateau en heb je een mooie gevulde taart.

Ik zal hier het recept neerzetten dat ik gebruikt heb:

2 roomboter marmercakes (à 450gr)....zelf cake bakken kan natuurlijk ook (ik ging voor gemak en kocht 2 cakes)
150ml sinaasappelsap of sinaasappellikeur (bv Cointreau)....wrsch heb je minder nodig!!
sinaasappel, schoongeboend.
180gr (kook)chocolade, in stukjes
250ml slagroom
125gr poedersuiker
250gr mascarpone, losgeroerd
50gr hazelnoten, grof gehakt
50gr amandelen, grof gehakt
poedersuiker om te bestrooien

Diepe kom (ca.2liter)...ik heb de Blanda van Ikea gebruikt.

- Snijd 1 cake in de lengte in plakken van ca.1cm dik en snijd elke plak in de lengte in twee
- Snijd de andere cake in gewone plakken van ca1cm dik
- Bevochtig de kom aan de binnenkant met water en bekleed met vershoudfolie
- Snijd uit het midden van een gewone plak cake een rondje en leg dit in het midden van de kom
- Bedek de randen van de kom met de lange repen cake (korstkant naar binnen). Vul evt gaten met stukjes cake.
- Besprenkel de cake met sinaasappelsap/likeur
- Rasp de schil van de sinaasappel dun.
- Smelt de chocolade en laat een beetje afkoelen
- Klopt ondertussen de slagroom lobbig met de poedersuiker
- Meng de mascarpone, noten, sinaasappelrasp en chocolade in een kom
- Spatel de slagroom erdoor
- Schep de helft van het mengsel op de cake en strijk glad
- Dek af met plakjes/stukken cake, besprenkel met sap/likeur
- Schep de rest van het roommengsel erop en strijk weer glad
- Dek af met cake, besprenkel met sap/likeur
- Dek af met vershoudfolie
- Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast (of een hele nacht)
- Stort de zuccotto op een groot plat bord en verijwder de folie. Bestrooi met poedersuiker.

TIP: serveer met een aardbeiensalade:
ca.500gr verse aardbeien halveren en meng met het sap van 1 sinaasappel en enkele blaadjes munt. Verdeel de aardbeien rondom de zuccotto.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

8

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Hier de zuccotto met de aardbeiensalade erbij.
http://www.mijnalbum.nl/Foto720-KMU6KWBM.jpg

En hier eentje met aardbeienyoghurtbavarois en hier heb ik een rolcake gebruikt....maar dit is natuurlijk niet echt meer een zuccotto.
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-8A6VCHJB.jpg

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

9

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Wat ziet dat er mooi uit,  en het klinkt heerlijk.
Heel erg bedankt voor je duidelijke beschrijving :thumb:

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Dat ziet er heerlijk uit! Mmmmm.......

Groetjes K@rEn    ([url=http://www.facebook.com/dutchcakes)

11

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Dank je wel voor het recept en deze zien er ook heerlijk uit :9  :9

12

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Ohhhhh dat ziet er heerlijk uit zeg... Ik ga je recept opslaan!!! Enne wat een mooie taartschaal  :y

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

13

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Wat heerlijk! :9  :thumb:

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

14

Re: Zuccotto....eenvoudig, maar....

Wat ziet dit er mooi en heerlijk uit :9 !