Natuurlijk kan ik dat. Ik zet het hier neer, dan hebben anderen er ook wellicht iets aan.
Peche Melba
NB: de hoeveelheid in dit recept is genoeg om een taart van 26cm doorsnede te vullen en rondom af te smeren (niet bedoeld als onderlaag voor fondant!!). Ik heb pas nog een taart van 18cm er mee gevuld, en ik had meer als de helft over. Bij wijze van proef heb ik dat deel dat overgebleven was ingevroren, maar weet dus nog niet hoe dit uit de vriezer komt
Blik perziken (825gr)
250 à 350 gr frambozen (ik had verse genomen)
500 ml slagroom
2 zakjes klop-fix
2 zakjes vanillesuiker
750 gr mager kwark
250 gr mascarpone (ik heb Galbani genomen)
125 gr suiker
ca 150 gr frambozengelei.
*Laat de perziken goed uitlekken (evt nog wat droogdeppen).
*Was de frambozen, dep droog.
*Verwarm de gelei, roer hem glad.
*Klop de slagroom stijf met de klop-fix en de vanillesuiker.
*Meng met de mixer de kwark, mascarpone en de suiker.
*Spatel de slagroom erdoor.
Snijd je biscuit 2x horizontaal door en bestrijk de onderste laag met ca. 3 el kwarkcrème. Verdeel de perzik hierover. Bedek met kwarkcrème.
De tweede laag ook eerst ca 3 el kwarkcrème en hierop de frambozen verdelen. Verdeel over de frambozen nog de frambozengelei. Bedek weer met kwarkcrème.
Indien je geen fondanttaart maakt, kun je de taart rondom en bovenop met deze crème rijkelijk afsmeren en evt. afwerken met wat geroosterde amandelen.
Hieronder een foto van een Peche Melba zonder fondant, maar dus ook met deze crème afgesmeerd.
En hieronder een foto van de Peche Melba vulling in een fondanttaart verwerkt:
Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery