Onderwerp: ganache voor bruidstaart
mij is gevraagd om een bruidstaart te maken. ze houd niet zo van marsepein/fondant dus was mijn idee om het met ganache te doen. decoratie mocht evt wel met marsepein/fondant.
ik wil de taart afsmeren met ganache, met dit recept:
•250ml slagroom
•250 gram chocolade
•(gebruik bij witte chocolade 300 gram op 125 ml slagroom)
•eventueel wat likeur
nu vraag ik me af waarvoor dient de likeur?
en dan wil ik er nog wat chocolade overheen gieten, nadat de taart is afgesmeerd met ganache. kan ik dit gewoon doen met alleen chocolade of is het beter om dat ook met ganache te doen?
is dat dan lastig aansnijden of wordt het niet echt super hard?
en moet de taart zeker in de koelkast bewaard worden?
wat zijn lekkere vullingen bij een ganache taart?
heb het op deze manier nog nooit gedaan en vind het wel een beetje spannend, gelukkig nog genoeg tijd om te oefenen, maar vandaar al mijn vragen.
heb al wel in andere topics zitten lezen maar kwam er nog niet helemaal uit.