Onderwerp: Mini taartje bekleden
Ik ga binnenkort de bruidstaart van mijn zwager maken en nu willen ze graag een stapeltaart.
Geen probleem, heb ik vaak gedaan. Het het bovenste taartje moet 10cm worden, deze heb ik nog niet eerder gebruikt.
Nu heb ik die gister gebakken en gevuld (10cm doorsnee en hij is behoorlijk hoog geworden door het vullen, namelijk ongeveer 20cm..) Nu komt het probleem, het lukt me maar niet om hem strak te bekleden.
Hij scheurt elke keer bovenop en krijg de plooien er niet uit.
Ik heb de hele site doorgespit en wel wat doorverwijzingen naar sites zien staan maar die bestaan helaas niet meer. Wie o wie heeft een goede tip voor me om dit taartje strak te bekleden?
Thanks!!
. Misschien dubbel dun bekleden? Of dat je de zijkant en bovenkant apart bekleed en dan met een leuk randje of crimper de rand afwerkt?
ik ga hem voor op de taart ook echt proberen lager te krijgen.
. In een boek van Wendy (Schlagwein) staat ook een minitaartje bekleden. Deze waren alleen niet zo hoog. Ze bekleed eerst het taartje (dun) in 2 delen. Dan de tweede laag (dun en uit 1 stuk). Ik weet niet wat je gebruikt voor de bekleding? Soms, zeker met erg verse marsepein, is de marsepein dan te zacht, waardoor ik erg snel moet werken anders gaat deze ook scheuren 
of je moet halve cm dik fondant gebruiken ofzo