Tante Taartje schreef:Ziet er ook prachtig uit, zeg!! En om te smullen, mjam mjam! 
Dankjewel! Het was heerlijk
lady-vall schreef:Wat heb je dat prachtig gedaan! En zo hoog ook! Zijn dat twee op elkaar?
Dankjewel! Het zijn inderdaad twee cakes op elkaar. Ik heb twee bakvormen van 20cm gebruikt.
Het originele recept heb ik van een Amerikaanse site (ik weet niet of die hier mag noemen?), maar ik heb de ingrediënten al omgezet naar Nederlandse maten.
Hier is het recept:
Ingrediënten:
307 gram bloem
38 gram maizena
5 gram zuiveringszout
10 gram cacaopoeder
2,5 gram zout
400 gram fijne kristalsuiker
115 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
240 ml plantaardige olie
4 grote eieren
22 ml vanille extract
240 ml karnemelk, kamertemperatuur
5 ml witte azijn
rode kleurstof
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrisch). Vet twee ronde vormen in van 20cm.
2. Zeef de bloem en maizena samen in een kom. Voeg hier de cacaopoeder, het zuiveringszout en zout aan toe en meng alles met een lepel.
3. Neem een grote beslagkom en klop hierin de boter totdat deze romig is. Voeg dan de kristalsuiker toe en mis op hoge snelheid ongeveer 2 minuten totdat deze goed is opgenomen door de boter.
4. Voeg nu de olie toe aan boter-suiker mengsel en mix op hoge snelheid ongeveer 2 minuten. (Het kan zo zijn dat het mengsel er nu een beetje raar/geschift uitziet, maar dat komt omdat de boter en olie in eerste instantie niet goed mengen. Dit is niet erg, gewoon doorgaan.)
5. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een apart kommetje met een garde totdat er op de bovenkant een dikke schuimlaag zit (ongeveer 3 minuten met de hand). Zet de eiwitten aan de kant.
6. Voeg de 4 eigelen en vanille toe aan het boter-suiker-olie mengsel en mix op middelhoge snelheid totdat deze zijn opgenomen.
7. Voeg de azijn toe en mix deze even door. Voeg dan de rode kleurstof toe totdat de gewenste kleur is bereikt.
8. Voeg nu de droge ingrediënten van stap 2) toe in 3 delen, terwijl je afwisselt met de karnemelk. Dit gaat als volgt: 1/3 droge ingrediënten - 1/2 karnemelk - 1/3 droge ingrediënten - 1/2 karnemelk - 1/3 droge ingrediënten. Mix na elke toevoeging kort door. Het is hierbij belangrijk om niet te lang te mixen. Dus echt alleen mixen totdat de ingrediënten zijn opgenomen in het beslag.
9. Neem nu de schuimige eiwitten en spatel deze voorzichtig door het beslag heen totdat deze zijn opgenomen en het beslag er mooi 'silky' uitziet. Het is een behoorlijke hoeveelheid beslag en de consistentie is redelijk dik, maar na toevoeging van de eiwitten ook een beetje vloeibaar.
10. Verdeel het beslag over beide bakvormen en plaats op het rooster in het midden van de oven. De baktijd is ongeveer 40-55 minuten. De cakes zijn klaar als een prikker er droog uitkomt (de cakes voelen wel zacht aan wanneer je er op drukt).
11. Laat afkoelen op een rooster.
Veel bakplezier! 
Baking is love made visible