Ik bak altijd een dag voordat ik wil vullen. Verse biscuit vind ik niet prettig snijden/bewerken.
Ik bak altijd op dag 1 en op die dag maak ik ook de ganache en eventueel vullingen (botercreme). Dag 2 is koelverse vullingen maken, snijden, vullen, afsmeren, bekleden, decoreren (dit doe ik ook wel eens op dag 3 afhankelijk van wanneer gegeten moet worden en hoe ingewikkeld de decoratie is).
Eten is dan aan het eind van dag 2 of op dag 3.
Biscuit is niet hetgeen niet goed blijft. Dat kan veel hebben. Je vullingen zijn veel kritischer. Als daar bijvoorbeeld botercreme en jam in zit of iets dergelijks, dan zou je voor eigen gebruik best vandaag al af kunnen maken en donderdag eten. Met roomvullingen, of bavarois kun je beter op zijn vroegst morgen vullen.
Wel bewaren in de koelkast in een kartonnen taartdoos en geen sterk geurende etenswaren erbij in de koelkast.
Een kaal biscuit hoeft niet in de vriezer als je er morgen mee verder wilt. Even inpakken in plasticfolie en dan een schone pedaalemmerzak erom.
--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)