Natuurlijk wil ik dat
Ingrediënten:
1. Voor de boter génoise
- 2 eieren
- 40 g suiker
- 40g gr bloem, gezeefd
- 20g ongezouten boter
2. Voor de Baileys melkchocolademousse
- 80g melk hcocolade
- 130g slagroom
- 20g Baileys likeur
- 1 vel gelatine (2,5 g)
3. Voor de mousse
- 125g verse melk
- 175g slagroom
- 50g eidooiers
- 40 g suiker
- 2.5 bladen gelatine
Methode:
1. Voor de boter génoise
Verwarm dan 180 C. Hand-garde de eieren en de suiker over bain marie tot mengsel bereikt 40 C. Met behulp van mixer Klop de eieren en suiker op hoge snelheid tot pluizig en pieken zich vormen. Vouw de bloem in eimengsel in 3 etappes. Wees voorzichtig niet te overmengen. Smelt de boter op een bain marie, voeg een bolletje ei & bloemmengsel toe en meng goed. Vouw mengsel terug in de resterende ei & bloemmengsel en vouw voorzichtig totdat beslag oppervlak gelijkmatig glanzend. Giet het mengsel in 9-inch ronde cakevorm en bak 18 minuten. Laat afkoelen vóór het snijden in kleine 5 cm rondes geplaatst op de bodem van beklede 6-cm cake ringen.
2. Voor de Baileys melkchocolademousse
Klop slagroom op medium snelheid tot zachte pieken, opzij te zetten. gelatine in koud water tot het zacht is. Smelt gelatine au bain marie, voeg dan 1 theelepel slagroom toe en meng goed. Houd gelatine mengsel au bain marie. Smelt melk chocolade dan bain marie. Wanneer zijn volledig gesmolten is, vouw in 1/3 slagroom, voeg dan in gelatine mengsel en meng goed. Vouw in de resterende 2/3 slagroom in mengsel, vervolgens voorzichtig mengen in Baileys. Giet mousse in gevoerde taart ringen over boter génoise. Laat gedurende ongeveer 2 uur in de koelkast tot instellen.
3. Voor de mousse
Gelatine bladen in koud water voor een paar minuten tot het zacht is. 80 gram melk voor de mousse apart houden. Kook melk en slagroom samen. Klop eigeel en basterdsuiker tot schuimig en giet er dan 1/3 van mengsel en meng goed. Giet het eimengsel terug in de resterende 2/3 mengsel en kook, onder voortdurend roeren, tot mengsel dik lichtjes. Voeg gelatine blaadjes en de resterende melk toe en meng goed. Giet mousse in 8 stukken van 6 cm dome mallen en laat ongeveer 2 uur in de koelkast tot instellen.
4. Montage
Verwijder Baileys melkchocolade mousse van cake ringen (met behulp van warme handdoek of vlamtoorts). Verwijder voorzichtig mousse van koepel mallen (door goed te dompelen onderkant van mallen in heet water, zorg ervoor dat u water toe in de mousse) en leg elke koepel op de top van elke Baileys melkchocolademousse laag. Wikkel buitenkant van individuele cakes met donkere chocolade, waardoor de top van de koepel laag zichtbaar. Bovenzijde met donkere chocolade decoratie indien gewenst.