1

Onderwerp: schiften

Hi!

Het is me nu 2x overkomen dat de ganache schift {melk+witte choco}
tijdens het opkloppen.

Wat te doen als dat gebeurd....kan het gefixt worden?
Hoe voor kom ik dit?

Bedankt

Taart Smakelijk is de naam

2

Re: schiften

Heb je het mengsel helemaal af laten koelen?

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

3

Re: schiften

ja helemaal terug gekoeld het staat altijd een paar uur in de koelkast {vriezer is te vol}

Taart Smakelijk is de naam

4

Re: schiften

Het enige wat ik dan kan bedenken is dat je te lang geklopt hebt.
Misschien heeft iemand anders nog ideeen?

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

5

Re: schiften

Heel even in een bak met warm water en dan nog even doorkloppen.

6

Re: schiften

ik klop juist kort op want wil het niet te stijf.
dat van die bak warm water ga ik proberen, bedankt.

Taart Smakelijk is de naam

7

Re: schiften

Melk en witte choco?

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

8

Re: schiften

Josje78 schreef:

Hi!

Het is me nu 2x overkomen dat de ganache schift {melk+witte choco}
tijdens het opkloppen.

Wat te doen als dat gebeurd....kan het gefixt worden?
Hoe voor kom ik dit?

Bedankt

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat je precies bedoelt met 'schiften'?
Als je ziet dat het 'vet' van de chocolade gescheiden wordt: dat betekent meestal dat het te warm is........ is mij ook wel eens gebeurd. Heb het toen laten afkoelen en alles werd vanzelf weer prima.

Ik heb nog nooit echt geschifte chocolade gezien (je gebruikt wit/melk apart?), dus ben wel benieuwd naar hoe dat eruit ziet?  :O

9

Re: schiften

ja ik gebruik ze apart.
chocola word als zand zeg maar in de slagroom, het geheel is wel gemengd maar dan met zand er door.
je ziet en proeft het maar zodra het in de taart zit heb je t niet door maar is minder lekker

Taart Smakelijk is de naam

10

Re: schiften

Welk merk chocolade en slagroom gebruik je en hoe is je werkwijze? Misschien dat daar nog iets in zit wat niet goed gaat?

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

11

Re: schiften

Ik heb gister nog ganache geklopt, zo van het vuur af... niets aan de hand.
Te warm kan het naar mijn idee dus niet zijn.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

12

Re: schiften

Ik heb gister nog ganache geklopt, zo van het vuur af..

Krijg je 'm dan luchtig? (Heb het nog nooit geprobeerd, ging er altijd van uit dat het, net als slagroom, koud moet zijn)

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

13

Re: schiften

Nou, het lukt wel, maar het is idd een gedultswerkje  :grr:  O-)  O-) 

Ik had een nutella taart gemaakt en in het recept stond:
' chocolade en slagroom verwarmen totdat alle chocolade gesmolten is en het mengsel daarna opkloppen tot het smeerbaar is'

Dit heb ik dus letterlijk gedaan, het gaat... maar het duurt vrij lang, en super luchtig word het niet.
(Maar dat was voor dit recept ook niet nodig)

Ik heb de taart later nog eens gemaakt, toen de slagroom aan de kook gebracht, pan van het vuur, chocolade erdoor,
laten smelten, afkoelen, dan opkloppen: dat gaat veel beter idd.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

14

Re: schiften

slagroom in de pan en direct chocola er bij in kleine stukjes ,verwarmen, niet te hoog tot het grootste gedeelte gesmolten is, vuur uit en blijven roeren tot alles gesmolten is.

warme ganache kloppen...?
nog nooit van gehoord, mijn ervaring is als je niet lang genoeg koelt dat het dan idioot lang duurt

Taart Smakelijk is de naam

15

Re: schiften

Ik breng de slagroom aan de kook en giet die, van het vuur af (!) over de stukjes chocolade. Dat laat ik een aantal minuten zo staan en pas dan roer ik het door. De chocolade is dan al helemaal gesmolten.
Ik vrees dat je chocolade verbrand is en dat daar het zanderige effect vandaan komt. Het kan zich dan niet meer mengen lijkt me.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

16

Re: schiften

nee zeker niet verbrand want ik laat het niet koken en roer constant...

Taart Smakelijk is de naam

17

Re: schiften

Ik lees nu slagroom en melk....kan het laatste niet het probleem zijn dan?

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

18

Re: schiften

Josje78 schreef:

{melk+witte choco}

Ganache maak je van slagroom en chocolade

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

19

Re: schiften

Dat bedoel ik dus .....

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

20

Re: schiften

Ze bedoelt dat ze melkchocolade en witte chocolade gebruikt Tigrasas :D

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym