Onderwerp: schiften
Hi!
Het is me nu 2x overkomen dat de ganache schift {melk+witte choco}
tijdens het opkloppen.
Wat te doen als dat gebeurd....kan het gefixt worden?
Hoe voor kom ik dit?
Bedankt
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » schiften
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hi!
Het is me nu 2x overkomen dat de ganache schift {melk+witte choco}
tijdens het opkloppen.
Wat te doen als dat gebeurd....kan het gefixt worden?
Hoe voor kom ik dit?
Bedankt
Heb je het mengsel helemaal af laten koelen?
ja helemaal terug gekoeld het staat altijd een paar uur in de koelkast {vriezer is te vol}
Het enige wat ik dan kan bedenken is dat je te lang geklopt hebt.
Misschien heeft iemand anders nog ideeen?
Heel even in een bak met warm water en dan nog even doorkloppen.
ik klop juist kort op want wil het niet te stijf.
dat van die bak warm water ga ik proberen, bedankt.
Melk en witte choco?
Hi!
Het is me nu 2x overkomen dat de ganache schift {melk+witte choco}
tijdens het opkloppen.Wat te doen als dat gebeurd....kan het gefixt worden?
Hoe voor kom ik dit?Bedankt
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat je precies bedoelt met 'schiften'?
Als je ziet dat het 'vet' van de chocolade gescheiden wordt: dat betekent meestal dat het te warm is........ is mij ook wel eens gebeurd. Heb het toen laten afkoelen en alles werd vanzelf weer prima.
Ik heb nog nooit echt geschifte chocolade gezien (je gebruikt wit/melk apart?), dus ben wel benieuwd naar hoe dat eruit ziet?
ja ik gebruik ze apart.
chocola word als zand zeg maar in de slagroom, het geheel is wel gemengd maar dan met zand er door.
je ziet en proeft het maar zodra het in de taart zit heb je t niet door maar is minder lekker
Welk merk chocolade en slagroom gebruik je en hoe is je werkwijze? Misschien dat daar nog iets in zit wat niet goed gaat?
Ik heb gister nog ganache geklopt, zo van het vuur af... niets aan de hand.
Te warm kan het naar mijn idee dus niet zijn.
Ik heb gister nog ganache geklopt, zo van het vuur af..
Krijg je 'm dan luchtig? (Heb het nog nooit geprobeerd, ging er altijd van uit dat het, net als slagroom, koud moet zijn)
Nou, het lukt wel, maar het is idd een gedultswerkje
Ik had een nutella taart gemaakt en in het recept stond:
' chocolade en slagroom verwarmen totdat alle chocolade gesmolten is en het mengsel daarna opkloppen tot het smeerbaar is'
Dit heb ik dus letterlijk gedaan, het gaat... maar het duurt vrij lang, en super luchtig word het niet.
(Maar dat was voor dit recept ook niet nodig)
Ik heb de taart later nog eens gemaakt, toen de slagroom aan de kook gebracht, pan van het vuur, chocolade erdoor,
laten smelten, afkoelen, dan opkloppen: dat gaat veel beter idd.
slagroom in de pan en direct chocola er bij in kleine stukjes ,verwarmen, niet te hoog tot het grootste gedeelte gesmolten is, vuur uit en blijven roeren tot alles gesmolten is.
warme ganache kloppen...?
nog nooit van gehoord, mijn ervaring is als je niet lang genoeg koelt dat het dan idioot lang duurt
Ik breng de slagroom aan de kook en giet die, van het vuur af (!) over de stukjes chocolade. Dat laat ik een aantal minuten zo staan en pas dan roer ik het door. De chocolade is dan al helemaal gesmolten.
Ik vrees dat je chocolade verbrand is en dat daar het zanderige effect vandaan komt. Het kan zich dan niet meer mengen lijkt me.
nee zeker niet verbrand want ik laat het niet koken en roer constant...
Ik lees nu slagroom en melk....kan het laatste niet het probleem zijn dan?
{melk+witte choco}
Ganache maak je van slagroom en chocolade
Dat bedoel ik dus .....
Ze bedoelt dat ze melkchocolade en witte chocolade gebruikt Tigrasas
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » schiften
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.