Onderwerp: Help macarons!
Hoi,
Ik heb twee weken geleden macarons gebakken volgens het volgens het volgende recept,
- 100 gram amandelmeel
- 180 gram poedersuiker
- 2 eetlepels suiker
- 3 eiwitten (20 sec in magnetron)
Heteluchtoven op 125graden en 25 min. erin.
De macarons waren super gelukt! Ik had ze gevuld en 5 dagen in de koelkast bewaard.
Vorige week weer heel enthousiast begonnen aan macarons, na 25 min. tilde ik een macarons op en had het hoedje in mijn handen de vulling zat nog op het bakpapier. Niet gaar dacht ik dus steeds paar minuten langer totdat ik ze los kreeg. Na het vullen en hè bewaren in de koelkast, werden deze macarons zacht..... HOE KAN DIT?
Weer een lading bakken dan maar, haalde deze eruit nadat ik ze loskreeg van de bakplaat, bleek later dat deze weer te hard waren, niet zacht van binnen....
Hoe kan het dat het de eerste top ging en tweede keer na 3 ladingen de macarons na het vullen zacht werden?
Ik ben nu radeloos en weet niet meer op welke stand ik de heteluchtoven moet zetten, hoe lang ze erin moeten... HELP!!!!!!