Onderwerp: Maltezer Chocolade bar
ja er valt weinig over te zeggen dus doe ik het maar niet
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Maltezer Chocolade bar
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ja er valt weinig over te zeggen dus doe ik het maar niet
Chocobom!
Weer wat gebakken, jeetje komen ze bij jou thuis niet kilo's aan wat een bofferds dat zeker
Weer wat gebakken, jeetje komen ze bij jou thuis niet kilo's aan wat een bofferds dat zeker
Ik ga tegenwoordig voor de halve recepten dan houd ik niet zoveel over en anders gaat het de vriezer in en haal ik er elke keer iets uit
ohhhhhhhhhh dat ziet er lekkkkkkkkker uit!!!! zou je het recept willen delen?
ohhhhhhhhhh dat ziet er lekkkkkkkkker uit!!!! zou je het recept willen delen?
Weinig recept hoor haha maar hier is het.
Recept: Vier soorten chocolade maltesers bar
16 grote of 32 kleine stukjes
Benodigdheden:
• 200gram pure chocolade
• 200 gram melk chocolade
• 200 gram witte chocolade
• Ongeveer 50 gram biscuits in stukjes
• Enkele eetlepels nougatine
• 1 zakje maltesers (maar dan mag je er niet van gaan snoepen anders haal je het net niet)
• Een vorm van 15 x 15 cm of maak een vorm van bakpapier en/of zilverfolie in een andere vierkante schaal
Bekleed je vorm met bakpapier.
Maak de biscuit iets fijner en bedek hier de bodem mee.
Smelt au bain marie de pure chocolade. Wil je lekkere glimmende, stevige chocolade dat knakt en lekker snel hard wordt? Dan kun je de chocolade het beste temperen.
Bedek de biscuitjes met de pure chocolade en laat afkoelen eventueel in de koelkast.
Als de chocolade redelijk hard aan het worden is, en dat gaat met temperen sneller, wordt de pure laag bedekt met nougatine. Smelt ondertussen de melkchocolade en bedek hiermee de laag nougatine. Roer een klein beetje de chocolade door de nougatine. Dit zorgt ervoor dat de laag één geheel wordt en dat straks de lagen niet los gaat zitten. Laat deze laag opnieuw afkoelen.
Smelt de witte chocolade en bedek de melkchocolade laag hiermee. Als je meteen de maltesers in de witte laag doet, gaan ze "zwemmen" en heb je minder controle over het bevestigen. Handiger is dus om de witte laag even iets te laten stollen en op tijd toch nog de maltesers in de bovenlaag te duwen.
De choco-addict in mij wilt dit zeker proberen!
hahaha! "Niet van de maltesers snoepen, anders haal je het niet" in het recept. Dat vind ik nou echt humor. Het zijn weer tongstrelende plaatjes.
Tieneke
Hartelijk dank weer allemaal voor jullie altijd zo leuke reactie
Als jouw naam er bij staat, dan weet ik gewoon dat het leuk, origineel en lekker is!!
As zondag viert mijn dochter haar verjaardag.. En ik heb al zooo ontzettend veel, maar ik denk dat ik deze er nog bij ga maken ipv de super bonbons, en ipv biscuitjes doe ik er dan de oreo's in die ik nog heb!
Maar dit hele taartje op de foto is dus 15 cm?
Als jouw naam er bij staat, dan weet ik gewoon dat het leuk, origineel en lekker is!!
As zondag viert mijn dochter haar verjaardag.. En ik heb al zooo ontzettend veel, maar ik denk dat ik deze er nog bij ga maken ipv de super bonbons, en ipv biscuitjes doe ik er dan de oreo's in die ik nog heb!
Maar dit hele taartje op de foto is dus 15 cm?
Dankjewel voor je compliment en nee hoor dit zijn twee kookringen van doorsnee 8 cm
Het recept wat er staat gaat over een 15 cm vierkant bakblik
Het is dus niet echt groot en als je een grotere wilt maken zou ik het dubbele recept maken
ik kan niks meer zeggen hoor, ik kwijl
Ahhhhhh ik heb ze van t weekend gemaakt en IEDEREEN was er weg van!!! Dank je wel voor het delen van je recept! We hebben er een nieuwe verslaving bij
Ahhhhhh ik heb ze van t weekend gemaakt en IEDEREEN was er weg van!!! Dank je wel voor het delen van je recept! We hebben er een nieuwe verslaving bij
Nou dat is fijn om te horen dankjewel en leuk dat je het gemaakt hebt
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Maltezer Chocolade bar
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.