1

Onderwerp: Kano koeken gemaakt.

Kano koeken in mijn pas gekochte malletjes van fat daddio malletjes.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YWTN6YMT-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MLBAMCQ4-D.jpg

2

Re: Kano koeken gemaakt.

Oh water loopt me in de mond

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

3

Re: Kano koeken gemaakt.

Leuk!
Welke maat hebben de koeken?

Re: Kano koeken gemaakt.

karla59 schreef:

Leuk!
Welke maat hebben de koeken?


het zijn kleintjes van doorsnee 6 cm :)

5

Re: Kano koeken gemaakt.

Oké bedankt, ik heb ze van 10 cm. maar dat leek mij wel een beetje te groot.
Zijn deze vormpjes ook met losse bodem?

Re: Kano koeken gemaakt.

Zien er weer lekker uit!

Re: Kano koeken gemaakt.

karla59 schreef:

Oké bedankt, ik heb ze van 10 cm. maar dat leek mij wel een beetje te groot.
Zijn deze vormpjes ook met losse bodem?


Nee hoor het zijn geen losse bodempjes maar ik had ze in gespoten met bakspray en ze vielen er zo uit :)

Re: Kano koeken gemaakt.

Hartelijk dank weer voor jullie leuke reactie :)

9

Re: Kano koeken gemaakt.

Jammiejammie....wil je het recept delen aub?

Re: Kano koeken gemaakt.

Sandy1 schreef:

Jammiejammie....wil je het recept delen aub?


Jawel hoor, het is een recept van funcakes :)

kano’s
Bnodigdheden:
•    400 gram FunCakes mix voor Koekjes
•    125 gram boter
•    1 ei
•    20 gram basterdsuiker
•    10 gram bakpoeder
•    250 gram amandelspijs, afgeslapt met een half ei
•    Ronde hoge stekers of bakvormpjes van circa 5-6 centimeter

Bereidingswijze:
Kneed de koekjesmix, de boter, de basterdsuiker, het bakpoeder en het ei tot een bal en laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Tip: als je met koude boter werkt, is het deeg sneller te gebruiken!
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).  Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot het circa 1 centimeter dik is. Steek hier rondjes uit, leg deze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de amandelspijs met een half ei en kneed dit goed door. Leg op elk rondje een balletje amandelspijs, die qua grootte een klein stukje van de rand blijft. Leg nu een tweede rondje deeg erboven op en bestrijk de bovenkant met ei. Leg er een amandel op en bestrijk het geheel nogmaals met ei.
Vet de steker(s) of bakvormpje(s) in en zet deze om het koekje. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt op deze manier ook Speculaasrondo’s maken. Hiervoor kneed je circa 15 gram speculaaskruiden door het koekjesdeeg. Laat dit deeg minimaal 24 uur rusten zodat de speculaaskruiden optimaal ingetrokken zijn. Volg vervolgens de hierboven beschreven werkwijze.

11

Re: Kano koeken gemaakt.

Dank je, ga ik zeker proberen...

12

Re: Kano koeken gemaakt.

Lekker, en leuk formaatje zo.