Onderwerp: Kano koeken gemaakt.
Kano koeken in mijn pas gekochte malletjes van fat daddio malletjes.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Kano koeken gemaakt.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Kano koeken in mijn pas gekochte malletjes van fat daddio malletjes.
Oh water loopt me in de mond
Leuk!
Welke maat hebben de koeken?
Leuk!
Welke maat hebben de koeken?
het zijn kleintjes van doorsnee 6 cm
Oké bedankt, ik heb ze van 10 cm. maar dat leek mij wel een beetje te groot.
Zijn deze vormpjes ook met losse bodem?
Zien er weer lekker uit!
Oké bedankt, ik heb ze van 10 cm. maar dat leek mij wel een beetje te groot.
Zijn deze vormpjes ook met losse bodem?
Nee hoor het zijn geen losse bodempjes maar ik had ze in gespoten met bakspray en ze vielen er zo uit
Hartelijk dank weer voor jullie leuke reactie
Jammiejammie....wil je het recept delen aub?
Jammiejammie....wil je het recept delen aub?
Jawel hoor, het is een recept van funcakes
kano’s
Bnodigdheden:
• 400 gram FunCakes mix voor Koekjes
• 125 gram boter
• 1 ei
• 20 gram basterdsuiker
• 10 gram bakpoeder
• 250 gram amandelspijs, afgeslapt met een half ei
• Ronde hoge stekers of bakvormpjes van circa 5-6 centimeter
Bereidingswijze:
Kneed de koekjesmix, de boter, de basterdsuiker, het bakpoeder en het ei tot een bal en laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Tip: als je met koude boter werkt, is het deeg sneller te gebruiken!
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot het circa 1 centimeter dik is. Steek hier rondjes uit, leg deze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de amandelspijs met een half ei en kneed dit goed door. Leg op elk rondje een balletje amandelspijs, die qua grootte een klein stukje van de rand blijft. Leg nu een tweede rondje deeg erboven op en bestrijk de bovenkant met ei. Leg er een amandel op en bestrijk het geheel nogmaals met ei.
Vet de steker(s) of bakvormpje(s) in en zet deze om het koekje. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt op deze manier ook Speculaasrondo’s maken. Hiervoor kneed je circa 15 gram speculaaskruiden door het koekjesdeeg. Laat dit deeg minimaal 24 uur rusten zodat de speculaaskruiden optimaal ingetrokken zijn. Volg vervolgens de hierboven beschreven werkwijze.
Dank je, ga ik zeker proberen...
Lekker, en leuk formaatje zo.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Kano koeken gemaakt.
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.