Inderdaad biscuit maken volgens het basisrecept, dan ben je alvast koemelkvrij.
Je kunt heel makkelijk zelf banketbakkersroom maken, waarbij je dan de melk vervangt door soya- of rijstemelk (en eventueel klontje boter door wajang) of zelfs kokosmelk, heb je meteen een extra smaakje.
Combineren met een jam - even checken op de ingrediëntenlijst dat er geen lactose/melkeiwit inzit, maar dat is meestal niet zo.
En dan afsmeren met 1:1 gemaakt van wajang.
Bekleden met marsepein, ook weer even controleren op de verpakking of ie geen lactose/melkeiwit bevat.
Ook de meeste fondantsoorten bevatten geen melkeiwit, maar ook daar is controleren op de verpakking nodig.
Let wel op als het om een (zware) allergie gaat, dat je geen kruisbesmetting krijgt, doordat er bijv. nog restjes van melkeiwithoudende producten in de bakvorm of mengkom zitten. Even navragen of "kan sporen van ... bevatten" en "is verwerk in een fabriek waar ook ... verwerkt wordt" een probleem zijn.
--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)