Onderwerp: Swiss mewringue botercreme om mee af te smeren??
Hallo allemaal,
Ik heb een vraagje.. ik heb een heerlijk recept voor Swiss meringue boter crème en heb deze al een keer gemaakt op cup cakes, nu wil ik hem graag gebruiken om de taart mee af te smeren en daaroverheen komt dan weer fondant.
Ik denk dat het wel kan,omdat hij op de cupcakes ook wel hard werd, maar dit wordt de eerste keer dat ik een taart voor iemand anders maak wil ik graag wel even wat zekerheid hebben, vandaar graag jullie advies
Ik zal de verhouding van mijn Swiss meringue boter crème hier even noteren...
2/3 cup (150 g) egg whites
1 1/4 cup (250 g) sugar
1 1/2 cups (340 g) or 3 cubes unsalted butter
pinch of salt
2 teaspoons vanilla
deze verhouding is toch goed genoeg om een taart mee af te smeren?
ik hoor het graag van jullie.
P.s. is het trouwens verstandig om gewoon een suikerthermometer te gebruiken bij het maken van deze boter crème?
de vorige keer heb ik het zonder gemaakt, maar je weet maar nooit natuurlijk.
alvast bedankt voor eventuele reacties.
groetjes Astrid.