1

Onderwerp: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Kerstbal gebakjes gemaakt waarvan het recept gedeeld was op facebook van Chantel van den Noort.
Ze zijn nog niet perfect maar ik ben er voor de eerste kleer best blij mee.
Ik ga ze zeker vaker maken nu ik weet hoe het moet :)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-8HHPG3VZ-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-LPWUPN48-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TCYALMTT-D.jpg

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Ik had ze op Facebook al voorbij zien komen :) prachtig die kleuren!
Toen ik bedacht welke kleur ik ze zelf zou gaan maken kwam die kleur meteen in me op haha

3

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Echt heel erg mooi en zo leuk :thumb:

Is dat bavarois?

Vind het knap hoe je dit alles maakt nu je nog op dieet bent, goed van je hoor :D

4

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Prachtig! Kan ik het recept ergens vinden?

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

5

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Wat lollig weer.

6

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Mooie kleur ook.

7

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

ik vindt ze super chique

https://www.facebook.com/pages/Jacakeli … 593?ref=hl
als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat !

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

connie11 schreef:

Prachtig! Kan ik het recept ergens vinden?

Chantel heeft het recept gedeeld op heel facebook bakt maar ik neem aan ( tenminste dat hoop ik ) dat ze het niet erg vind als ik het hier ook plaats dus zie onderstaande :)

Kerstbal gebakjes

Ingrediënten:
• 250 gram bloem
•  6 gram bakpoeder
• 180 gram boter
• 90 gram suiker
• 90 gram basterd suiker
• 1 ei
• Zout snufje
• Vanille
• 100 gram FunCakes aardbeien bavarois
• 120 gram water
• 3 blaadjes gelatine
• Fun Cakes Gelei
• Rode kleurstof
• Goudpoeder
• Decoratie chocolade

Doe de
•250 gram bloem
• 6 gram bakpoeder
• 180 gram boter
• 90 gram suiker
• 90 gram basterd suiker
• 1 ei
• Zout snufje
• Vanille

In de beslag kom en maak van deze ingrediënten het deeg steek ronde cirkels uit met serveer ringen.
Doe eventueel wat banketbakkersroom met spijs op de bovenkant en bak dit mee.
Bak de bodem van de gebakjes in de ringen 180 graden voor 20 minuten .
Maak de bavarois zoals aan gegeven staat op de verpakking en voeg de extra gelatine toe voor de stevigheid.
Giet de bavarois in de flexibele bolvormen en plaats deze voor 4 uur in de vriezer.
Maak de afdekgelei warm met de rode kleurstof en als deze iets is afgekoeld dip je de halve bevroren bollen in de afdek gelei en legt deze op de koek bodem.
Decoreer met goudpoeder en eventueel een chocolade bolletjes deze zijn van Dobla.

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

En natuurlijk allemaal weer heel erg bedankt voor jullie aardige compliment :)

10

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Super! Bedankt! Ik kon het op facebook niet vinden

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

connie11 schreef:

Super! Bedankt! Ik kon het op facebook niet vinden

Het staat op de site heel facebook bakt kerst bij de bestanden maar nu heb je het in ieder geval ook :)
Succes.

12

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Hai,
zou je hier de link willen plaatsen?
Ik kan het nog steeds niet vinden.

Ik heb heel lang gezocht, vooral op haar eigen sites.
Maar ik zie alleen foto's van haar kerstgebakjes en hoe ze de gebakjes noemt, dus:
Petit Fourtjes
Frambozen gebakje
Frambozen gebakjes met room en frambozen cremeux
witte chocolade mouse.
En ik vond dit nog op ttps://www.facebook.com/HeelHollandBakt:
Mijn Chantelles Kitchen gebakjes voor dit jaar :-) met heerlijk frivolite deeg en aardbeien mousse.
Het is me niet duidelijk wat je met site heel facebook bakt kerst bij bestanden bedoelt.

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Nokkie schreef:

Hai,
zou je hier de link willen plaatsen?
Ik kan het nog steeds niet vinden.

Ik heb heel lang gezocht, vooral op haar eigen sites.
Maar ik zie alleen foto's van haar kerstgebakjes en hoe ze de gebakjes noemt, dus:
Petit Fourtjes
Frambozen gebakje
Frambozen gebakjes met room en frambozen cremeux
witte chocolade mouse.
En ik vond dit nog op ttps://www.facebook.com/HeelHollandBakt:
Mijn Chantelles Kitchen gebakjes voor dit jaar :-) met heerlijk frivolite deeg en aardbeien mousse.
Het is me niet duidelijk wat je met site heel facebook bakt kerst bij bestanden bedoelt.


Hai Nokkie

Ik heb het recept hier al geplaatst maar het staat op heel facebook bakt en dan bij de bestanden.

Ik hoop dat je het zo wel kunt vinden maar zoals ik alz ei ik heb het recept in dit bericht geplaatst :)
https://www.facebook.com/groups/4421418 … 654617086/

14

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Ik had gezien dat je het recept geplaatst had. Alleen kon ik het niet uitstaan dat ik het niet kon vinden.
:) Voelde me een beetje blond.
En ik wou even kijken of ze nog andere leuke recepten had geplaatst.
Weer bedankt en fijn weekend.

15

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Wat blijkt: het recept wordt pas zichtbaar als je een verzoek indient om lid te worden van de groep. Het duurt even voordat je een berichtje krijgt dat je bent toegelaten.

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Nokkie schreef:

Wat blijkt: het recept wordt pas zichtbaar als je een verzoek indient om lid te worden van de groep. Het duurt even voordat je een berichtje krijgt dat je bent toegelaten.

Ah.. dus je was nog niet lid :)
Nu dus wel, het is een erg leuke groep en zo anders dan andere groepen.
Ze werkt met elke maand een ander thema dus je maakt zo dan ook nog eens dingen die je normaal niet zou maken dus ik vind dat best leuk.
Deze maand is het thema dus kerst :)

17 Laatst bewerkt door Nokkie (28-12-2014 16:33)

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Klopt, ik was nog geen lid. Ik bak niet zo veel, ik gun me er niet zoveel tijd voor omdat ik in ons huis aan het klussen ben. Maar laat me wel vaak afleiden door dit leuke forum.

Ik heb nog een vraagje over het deeg.
Heb jij koude boter gebruikt?

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Nokkie schreef:

Klopt, ik was nog geen lid. Ik bak niet zo veel, ik gun me er niet zoveel tijd voor omdat ik in ons huis aan het klussen ben. Maar laat me wel vaak afleiden door dit leuke forum.

Ik heb nog een vraagje over het deeg.
Heb jij koude boter gebruikt?

Ik gebruik eigenlijk altijd koude boter want ik gebruik grasroomboter en die is al niet zo hard.
Als ik dat ook nog eens een tijd uit de koelkast laat wordt hij denk ik veel te zacht :)

19

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Dat klinkt superhandig, ik denk dan dat ik ook op grasboter overga.
Welk merk gebruik jij?
Nu heb ik "gewone" roomboter in huis, wat zou jij dan doen? Of laat jij het deeg sowieso heel lang koelen?

En gaat die grasboter die je direct uit de koelkast gebruikt, ook goed bij het maken van botercreme?

20 Laatst bewerkt door dollelollypop (28-12-2014 17:54)

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Nokkie schreef:

Dat klinkt superhandig, ik denk dan dat ik ook op grasboter overga.
Welk merk gebruik jij?
Nu heb ik "gewone" roomboter in huis, wat zou jij dan doen? Of laat jij het deeg sowieso heel lang koelen?

En gaat die grasboter die je direct uit de koelkast gebruikt, ook goed bij het maken van botercreme?


Ik gebruik de grasroomboter van Campina en ik ben er erg tevreden over.
Ook botercreme maak ik ermee alleen is een pakje wel € 1,79 dus wel wat prijzig :)
Ik heb het deeg niet laten koelen want je gebruikt bij dit recept de kookringen dus dan loopt het niet uit als je het in de kookringen bakt dus hoeft het ook niet te koelen.
Het gaat toch nog steeds over deze taartjes neem ik aan :)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-GACH8GOL-D.jpg

21

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Ja hoor, het gaat nog steeds over dezelfde gebakjes. Alleen ben ik niet zo'n liefhebber van bavarois, dus ik ga voor hetzelfde deeg maar dan met een andere vulling.
Bij andere recepten met dit deeg die ik vond op internet laten ze het deeg minimaal 30 minuten tot maximaal 1 dag rusten/koelen, vandaar.

Ik ben blij met de tip van de grasboter. Ik had hem een keer gebruikt maar vond hem veel te zacht worden, maar ja, ik had hem dan ook op kamertemperatuur laten komen.

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Nokkie schreef:

Ja hoor, het gaat nog steeds over dezelfde gebakjes. Alleen ben ik niet zo'n liefhebber van bavarois, dus ik ga voor hetzelfde deeg maar dan met een andere vulling.
Bij andere recepten met dit deeg die ik vond op internet laten ze het deeg minimaal 30 minuten tot maximaal 1 dag rusten/koelen, vandaar.

Ik ben blij met de tip van de grasboter. Ik had hem een keer gebruikt maar vond hem veel te zacht worden, maar ja, ik had hem dan ook op kamertemperatuur laten komen.


Ja daarom laat ik hem ook nooit op kamer temperatuur komen en gebruik ik hem meteen uit de koelkast :)
En nee hoor ik heb het deeg niet laten rusten in de koelkast.

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Hihi zoalz ik je al liet weten vind ik ze prachtig!!

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Taartensprookje schreef:

Hihi zoalz ik je al liet weten vind ik ze prachtig!!

Dankje Ilona :)

25

Re: Kerstbal gebakjes naar het recept van Chantelles Kitchen

Hai,

ik zou graag nog wat willen weten.
Heb jij een serveer ring en siliconen bakvorm van 8 cm doorsnede gebruikt?
Weet je nog welke kleurstof jij precies heb gebruikt en hoeveel je er in hebt gedaan?
Weet je nog hoeveel gebakjes je met dit recept kunt maken?
Ik ben helemaal geen fan van  bavarois maar ik vind ze zo mooi, ik ga ze toch een keer maken.