connie11 schreef:Prachtig! Kan ik het recept ergens vinden?
Chantel heeft het recept gedeeld op heel facebook bakt maar ik neem aan ( tenminste dat hoop ik ) dat ze het niet erg vind als ik het hier ook plaats dus zie onderstaande
Kerstbal gebakjes
Ingrediënten:
• 250 gram bloem
• 6 gram bakpoeder
• 180 gram boter
• 90 gram suiker
• 90 gram basterd suiker
• 1 ei
• Zout snufje
• Vanille
• 100 gram FunCakes aardbeien bavarois
• 120 gram water
• 3 blaadjes gelatine
• Fun Cakes Gelei
• Rode kleurstof
• Goudpoeder
• Decoratie chocolade
Doe de
•250 gram bloem
• 6 gram bakpoeder
• 180 gram boter
• 90 gram suiker
• 90 gram basterd suiker
• 1 ei
• Zout snufje
• Vanille
In de beslag kom en maak van deze ingrediënten het deeg steek ronde cirkels uit met serveer ringen.
Doe eventueel wat banketbakkersroom met spijs op de bovenkant en bak dit mee.
Bak de bodem van de gebakjes in de ringen 180 graden voor 20 minuten .
Maak de bavarois zoals aan gegeven staat op de verpakking en voeg de extra gelatine toe voor de stevigheid.
Giet de bavarois in de flexibele bolvormen en plaats deze voor 4 uur in de vriezer.
Maak de afdekgelei warm met de rode kleurstof en als deze iets is afgekoeld dip je de halve bevroren bollen in de afdek gelei en legt deze op de koek bodem.
Decoreer met goudpoeder en eventueel een chocolade bolletjes deze zijn van Dobla.