Onderwerp: leuk voor Sinterklaas, Speculaasstengels
Speculaasstengels, leuk voor sinterklaas en weer eens iets anders dan pepernoten.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » leuk voor Sinterklaas, Speculaasstengels
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Speculaasstengels, leuk voor sinterklaas en weer eens iets anders dan pepernoten.
Dat ziet er lekker uit! Bladerdeeg met speculaasdeeg? Leuk idee!
Dat ziet er lekker uit! Bladerdeeg met speculaasdeeg? Leuk idee!
Het is niet mijn idee hoor ik heb het recept gevonden bij smulweb dus de eer gaat naar degene waar het recept van is:)
Alleen daar noemde ze het peperstengels, ik vond speculaasstengels beter passen en klinken
Dankjewel voor je reactie
Die zien er heel goed uit!
Wat een leuk idee, zien er erg lekker uit, hoeveel haal jij uit het recept?
Groetjes Vonn
Wat een leuk idee, zien er erg lekker uit, hoeveel haal jij uit het recept?
Groetjes Vonn
Die op het bordje liggen dat is het recept.
Ingrediënten
100 g zelfrijzendbakmeel, 25 g
boter, 1/2 el speculaas-of
koekkruiden, 50 g bruine
basterdsuiker, 2 el melk, 2
plakjes bladerdeeg, beetje
(koffie)melk en suiker
Tijd:
20-30 minuten
Speculaasstengels
Een lekker knabbeltje op sinterklaasavond naast pepernoten en
banketstaaf.
Bereidingswijze
Van het zelfrijzend bakmeel, boter, koekkruiden, suiker en melk een
bal kneden. Daarna een plak van rollen, net zo groot als een
bladerdeegplakje. Leg het speculaasmengsel op het ene plakje
bladerdeeg en leg het andere bladerdeegplakje er bovenop. Snijd de
plak doormidden en snijd hier weer reepjes van 1 cm van. Eventueel
een beetje draaien zodat je een wokkelvorm krijgt. Voor een langere
versie snijd je de plak niet eerst doormidden maar gelijk in repen van 1
cm. Maak een mengsel van de koffiemelk en suiker en smeer dit over
de peperstengels (Ik heb zelf de stengels na het snijden ingesmeerd
met melk en er daarna de suiker over gestrooid). Bak ze in ongeveer
20 min gaar in een voorverwarmde oven van 175°C
Hartelijk dank voor jullie leuke reactie
Oké Dank je wel, dus voor een grotere groep, moet ik het recept zeker 3x maken.
Groetjes Vonn
Oké Dank je wel, dus voor een grotere groep, moet ik het recept zeker 3x maken.
Groetjes Vonn
Ja dan wel dit zijn er 7 maar je kunt ze ook nog een keer doormidden doen zodat ze iets kleiner worden, dat staat ook in het recept maar ik had ze goot gehouden.
Ja bij mij op het werk vinden ze de grotere ook vast leuker hihi, bedankt weer voor je hulp.
Groetjes Vonn
Ja bij mij op het werk vinden ze de grotere ook vast leuker hihi, bedankt weer voor je hulp.
Groetjes Vonn
Graag gedaan hoor.
Dank voor het recept, ik ga ze ook maken! Verheug me nu al op de geur van het bakken
Dank voor het recept, ik ga ze ook maken! Verheug me nu al op de geur van het bakken
jammie en dank je wel voor het recept
da's inderdaad een leuke toevoeging op al die pepernoten en banketstaven...
je zet het ook altijd zo leuk op de foto
Oh, wat ontzettend leuk weer en dank je wel voor het recept
Hartelijk dank allemaal voor jullie altijd zo aardige en leuke reactie
Mmm, heerlijk! Ook deze sla ik op, dank je wel voor het recept!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » leuk voor Sinterklaas, Speculaasstengels
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.