Hai,
Omdat tulli mij niet bekend is, ben even gaan zoeken met Google.
Ik vond n foto met deze mooie taart zie:
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/ … 45bfe1.jpg
Ik vond m heel leuk en dacht ik stuur m, zodat je iig een goed voorbeeld hebt.
Boetseren is t handigste met fondant/of marsepein. je moet zorgen dat je deze heel goed doorkneedt zodat hij wat warm en zachter wordt. Daarna is t een kwestie van doen. Met kleine stukjes wrijven krijg je een betere vorm dan wanneer je in een keer de vorm wilt maken. Bovendien krijg je dan snel scheuren. Wel vlot werken en fondant dat je even opzij legt, goed afdekken, zodat hij niet uitdroogt.
Omdat tulli naar verhouding n groot hoofd heeft, zou een piepschuimballetje als basis vr t hoofd, deze een stuk lichter maken. Vergeet niet een prikkertje er alvast in te doen, zeker als je fondant met Tylose gebruikt, zodat tulli hard kan worden. Ikzelf zou het lijfje een paar dagen eerder maken zodat t hard kan worden met een prikker waar een paar dagen later t hoofdje op kan.
Heel veel succes!