1

Onderwerp: Hoe Tulli (slak van Baby TV) te boetseren?

Goedemorgen lieve baksters,

Ik moet voor het weekend een tulli boetseren. Dit wordt mijn allereerste boetseersel. Heeft iemand een how-to voor mij. Alle tips zijn ontzettend welkom. :rolleyes:

Groetjes,
Anoe

Re: Hoe Tulli (slak van Baby TV) te boetseren?

Hai,

Omdat tulli mij niet bekend is, ben even gaan zoeken met Google.
Ik vond n foto met deze mooie taart zie:
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/ … 45bfe1.jpg
Ik vond m heel leuk en dacht ik stuur m, zodat je iig een goed voorbeeld hebt.
Boetseren is t handigste met fondant/of marsepein. je moet zorgen dat je deze heel goed doorkneedt zodat hij wat warm en zachter wordt. Daarna is t een kwestie van doen. Met kleine stukjes wrijven krijg je een betere vorm dan wanneer je in een keer de vorm wilt maken. Bovendien krijg je dan snel scheuren. Wel vlot werken en fondant dat je even opzij legt, goed afdekken, zodat hij niet uitdroogt.
Omdat tulli naar verhouding n groot hoofd heeft, zou een piepschuimballetje als basis vr t hoofd, deze een stuk lichter maken. Vergeet niet een prikkertje er alvast in te doen, zeker als je fondant met Tylose gebruikt, zodat tulli hard kan worden. Ikzelf zou het lijfje een paar dagen eerder maken zodat t hard kan worden met een prikker waar een paar dagen later t hoofdje op kan.
Heel veel succes!

3 Laatst bewerkt door Anoe (29-10-2014 09:35)

Re: Hoe Tulli (slak van Baby TV) te boetseren?

Hai Hakkiegebakkie,

Dank je! Ook voor de foto en uitgebreide uitleg  =) . Ben er erg blij mee. Ik heb deze foto al gezien, maar had nog geen idee hoe ermee aan de slag te gaan. Ik vind jouw tips erg handig (vooral het gebruik van een piepschuimballetje, waardoor het hoofdje toch lichter is) en  ga er zeker mee aan de slag. Ik probeer er een foto van te maken, als het gelukt is  (en als ik het niet vergeet :).

Groetjes