1

Onderwerp: Halve boltaart

Hey,

Zoals reeds gemeld in mij topic halloweentaart heb ik dus een probleem met het bakken van een halve bol.
Ik bak in een blanda schaal van Ikea en gebruik het recept 1ei, 30 gram suiker en 30 gram bloem.

Bij andere biscuits zakt de taart in terwijl deze nog in de oven aan het bakken is.
De halve bol zakt eigenlijk niet echt hard in, of niet meer dan een andere biscuit, maar deze zakt open waardoor hij ineens veel lager is met een grotere omtrek wanneer ik hem op zijn goede kant zet... Niet zo handig dus als je er bvb een bumbahoofd van wil maken aangezien de hoed op maat van mijn bakvorm is gemaakt en mijn taart ineens maat half zo hoog is maar wel een grotere diameter heeft...

Iemand die weet wat ik fout doe? Is de mix echt zoveel beter om taarten te bakken? En waarom is dit dan juist?
Ik heb een oven met het knopje waarbij bovenaan en onderaan een streep staat, iemand die weet wat voor oven dit dan is en hoe ik mijn biscuits moet bakken dan om goed te zijn?

Alvast bedankt voor jullie hulp en tips!!

Grijs

2

Re: Halve boltaart

Knopje met onderaan en bovenaan een streepje = boven- en onderwarmte = conventionele oven= als er bij recepten electrische oven of helemaal niets is aangegeven.
Zie evt. ook degrotekeukengids.be/home/inbouwapparaten/ovens/de-functies-van-de-oven-met-bijbehorende-symbolen/  (www.ervoor zetten)

Inzakken zoals jij beschrijft heb ik zelf bij biscuit niet.

Bij mij maakt het voor het wel of niet lukken van het boltaartje niet uit of ik een gekochte of zelgemaakte mix maak.

Om je beter te kunnen helpen is er meer info nodig.
Hoe maak je het precies, hoe lang bak je, op welke temp., tot hoe ver vul je de blanda, dat soort dingen.

3

Re: Halve boltaart

Laatste had ik 20 cm blanda.
4 eieren in heet water gelegd en dan opgeklopt met 120 suiker en nadoen 120 bloem doorgespateld.
Geb mijn blanda van 12 er ook mee kunnen vullen, beiden ongeveer 3/4 de gevuld.

Gebakken op 165 graden, tijd weet ik niet exact meer maar bij eerste keer dat ik oven opende was stokje al proper uit biscuit gekomen...

Grtjs