Onderwerp: Halve boltaart
Hey,
Zoals reeds gemeld in mij topic halloweentaart heb ik dus een probleem met het bakken van een halve bol.
Ik bak in een blanda schaal van Ikea en gebruik het recept 1ei, 30 gram suiker en 30 gram bloem.
Bij andere biscuits zakt de taart in terwijl deze nog in de oven aan het bakken is.
De halve bol zakt eigenlijk niet echt hard in, of niet meer dan een andere biscuit, maar deze zakt open waardoor hij ineens veel lager is met een grotere omtrek wanneer ik hem op zijn goede kant zet... Niet zo handig dus als je er bvb een bumbahoofd van wil maken aangezien de hoed op maat van mijn bakvorm is gemaakt en mijn taart ineens maat half zo hoog is maar wel een grotere diameter heeft...
Iemand die weet wat ik fout doe? Is de mix echt zoveel beter om taarten te bakken? En waarom is dit dan juist?
Ik heb een oven met het knopje waarbij bovenaan en onderaan een streep staat, iemand die weet wat voor oven dit dan is en hoe ik mijn biscuits moet bakken dan om goed te zijn?
Alvast bedankt voor jullie hulp en tips!!
Grijs