1

Onderwerp: Korreltjes in dulce de leche?

Lieve meiden,

Van het weekend wilde ik de karamel ganache maken. Hiervoor pakte ik een blikje dulce de leche die ik enige tijd geleden al had gemaakt, gewoon om het maar op voorraad te hebben staan, maar hier zaten allemaal kleine korreltjes in!

Hebben jullie enig idee hoe dit kan? Te lang gekookt, te lang bewaard?

Ik hoop dat jullie het weten!

Groetjes,
Sandra

2

Re: Korreltjes in dulce de leche?

Ik had het ook...het zijn nadat ik mijn gemaakte blikje een tijd ongeopend bewaard had...ik weet dat het stukjes suiker zijn maar hoe het komt weet ik dan weer niet. Ik vond het eigenlijk wel lekker...gaf een beetje een crunch zeg maar

Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever! -Ghandi-

3

Re: Korreltjes in dulce de leche?

Ik had het ook. Maar ik weet ook niet hoe het komt.

Groetjes Gerien

Re: Korreltjes in dulce de leche?

Het versuikert (kristalliseert) in de loop van de tijd, net zoals met honing bijvoorbeeld. Ik roer het altijd goed om en gebruik het zo, omdat de crunch inderdaad lekker is. Maar volgens mij kan je het ook langzaam verwarmen, niet te heet laten worden, en zo langzaam de suiker weer oplossen. Kwestie van proberen. En altijd blijven proeven hoe hij smaakt!

5

Re: Korreltjes in dulce de leche?

Dank jullie wel voor jullie reacties!

6

Re: Korreltjes in dulce de leche?

Dus als ik langzaam, maar goed verwarm, verdwijnen ze weer?

Re: Korreltjes in dulce de leche?

Ik vermoed van wel, maar zelf heb ik dat nooit gedaan.

8

Re: Korreltjes in dulce de leche?

Ik heb nog een blikje staan, dus ik ga het gewoon proberen!