Onderwerp: Bewaren
Hoi,
Ik moet voor 28 september nogal wat taarten bakken, ik doe het maar op mijn eentje en het moet allemaal na 21u 's avonds gebeuren (werk overdag + wachten tot kleintje in zijn bed ligt).
Voor zo'n 50 man ga ik dus toch wel wat avondjes bezig zijn. Om mezelf wat tijd en stress te besparen, dacht ik de taarten nu al te bakken en in te vriezen en ze pas die week uit te halen om te bekleden en te decoreren. Ondertussen zou ik ook al beetje bij beetje de suikerdecoratie kunnen maken en laten uitharden.
Nu heb ik nog nooit taarten zo ver op voorhand gebakken en ingevroren. Meestal is het gewoon drie dagen ervoor beginnen en ze dan zo lekker vers geven.
Alle invriestips dus welkom!
1) hoe bewaar ik ze?
Ik dénk: laten afkoelen, in plastiekfolie inwikkelen en dan de diepvries in.
2) hoe haal ik ze eruit voor het ontdooien en vullen?
Ik zou denken: 24h voor het vullen en decoreren uit de diepvries halen. Klopt dat naar jullie gevoel? En zet ik ze dan best mét plastiekfolie in de frigo, of haal ik de folie er al af?
Als jullie nog andere tips hebben: laat maar komen:-)
Bedankt alvast!