Hoi,
Ja hoor hier komt ie, en staat op mijn website:
Ingrediënten:
100 g bloem
75 g boter
3 eieren
Bereiden:
Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. In een pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen.
Als de boter gesmolten is, de bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot deeg als bal van bodem loslaat. Als er klontjes ontstaan, deze tegen de bodem van de pan los roeren. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen.Eieren met mixer een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.
Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten (deeg zet uit). Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens het bakken oven niet openen, want dan zakken ze in. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.
Soezen vullen:
U kunt het beste de soezen open knippen met een schone keukenschaar. Met een mes opensnijden gaan ze meestal stuk. Doe de vulling in een spuitzak met een lang, glad spuitmondje, steek deze voorzichtig onderin elk soesje en spuit er wat vulling in. Zowel hartige als zoete vulling is lekker.
Zoet gevuld: met slagroom gevuld en roer er voor meer smaak wat essence door heen. Of meng de slagroom met gepureerd of in kleine stukjes gesneden zacht fruit. Neem bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of bramen. Heel lekker is vullen met bavarois met een smaakje. Of als dessert, gevuld met vanilleroomijs en warme chocoladesaus.
Glazuren: Bestrooi zoet gevulde soesjes met poedersuiker of bestrijk de bovenkant met een glazuur (van poedersuiker, los geroerd met een heel klein beetje water). Bestrijk voor moorkoppen de bovenkant met gesmolten chocolade.
Heel leuk voor op een kinderfeestje.
Veel succes met jouw soesjes.