1

Onderwerp: recept voor soesjes

Hallo allemaal,  ik wil graag soesjes bakken maar ik zie zoveel verschillende recepten,  de één met water,  de ander met melk en weer een andere met allebei.
Heeft iemand van jullie misschien een lekker receptje voor heerlijke soesjes.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

Re: recept voor soesjes

Hoi,

Ja hoor hier komt ie, en staat op mijn website:

    Ingrediënten:
    100 g bloem
    75 g boter
    3 eieren

Bereiden:
Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. In een pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen.
Als de boter gesmolten is, de bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot deeg als bal van bodem loslaat. Als er klontjes ontstaan, deze tegen de bodem van de pan los roeren. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen.Eieren met mixer een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.

Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten (deeg zet uit). Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens het bakken oven niet openen, want dan zakken ze in. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.

Soezen vullen:

U kunt het beste de soezen open knippen met een schone keukenschaar. Met een mes opensnijden gaan ze meestal stuk. Doe de vulling in een spuitzak met een lang, glad spuitmondje, steek deze voorzichtig onderin elk soesje en spuit er wat vulling in. Zowel hartige als zoete vulling is lekker.

Zoet gevuld: met slagroom gevuld en roer er voor meer smaak wat essence door heen. Of meng de slagroom met gepureerd of in kleine stukjes gesneden zacht fruit. Neem bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of bramen. Heel lekker is vullen met bavarois met een smaakje. Of als dessert, gevuld met vanilleroomijs en warme chocoladesaus.

Glazuren: Bestrooi zoet gevulde soesjes met poedersuiker of bestrijk de bovenkant met een glazuur (van poedersuiker, los geroerd met een heel klein beetje water). Bestrijk voor moorkoppen de bovenkant met gesmolten chocolade.

Heel leuk voor op een kinderfeestje.
Veel succes met jouw soesjes.

3

Re: recept voor soesjes

Hoi hoi,
Dank je wel,  heb even snel op je site gekeken en het ziet er heel leuk en mooi uit, ga vanmiddag even uitgebreider neuzen.

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

Re: recept voor soesjes

Hoi,

Bedankt voor je compliment en succes met de soesjes.