Glucosestroop bevat geen lactose/koemelk.
E413 is tragacanthgom (Een natuurlijk polysaccharide, gewonnen uit de boom Astralagus gummifer uit Iran, Syrie en Turkije) en is ook veilig
E422 is Glycerol (Een natuurlijke suiker-alcohol, een van de onderdelen van alle vetten. Het komt ook in lage concentraties vrij voor in het bloed. Commercieel geproduceerd vanuit propeen (synthetisch) of door bacteriële fermentatie van suikers. Het wordt niet gewonnen uit vet.)
Van de site van de VWA:
Bij in totaal 14 voedselallergenen moet op het etiket staan of ze voorkomen in het product. Dit zijn de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken, te weten:
ei;
glutenbevattende granen ;
lupine;
melk, inclusief lactose;
mosterd;
noten zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten;
pinda;
schaaldieren;
selderij;
soja;
sulfiet (in hoeveelheden van > 10mg/kg);
vis;
weekdieren.
Ook de hiervan afgeleide stoffen die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken moeten zijn vermeld.
Fabrikanten vermelden vaak dat een product sporen van een allergeen kan bevatten, of dat het product is geproduceerd in een omgeving waar allergenen aanwezig zijn. Dit is een extra waarschuwing voor mensen die zo heftig op een levensmiddel reageren dat een levensbedreigende situatie kan ontstaan.
Dus: als er melk of lactose in zit MOET dat op de verpakking staan.
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaatwww.facebook.com/cakebym