Onderwerp: Advies gevraagd: van 24 cm cake naar 18 cm chocoladecake
Dag allemaal,
ik bak voor mijn jongste met ei-allergie regelmatig een eivrije cake volgens dit recept:
315 gram bloem
1,5 zakje bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
225 gram witte basterdsuiker
150 gram roomboter
2 dl bubbeltjes water
4 eetlepels poedersuiker
Meng de gezeefde bloem met bakpoeder en suiker. Smelt de roomboter en meng het met het water en voeg de bloem/suiker mengsel toe. Klop 5 min.
Ik bak deze cake op ca 45 min op 160 graden (elektrische oven) in 24 cm springvorm.
Nu wil ik dit weekend voor de variatie mijn nieuwe 18 cm springvorm gebruiken en een chocoladecake maken. Wie kan me adviseren hoe ik dan het beste dit recept aan kan passen?
* Moet ik voor de hoeveelheden nu 18/24 dus 3/4 rekenen? Of houd ik grotere hoeveelheden aan en wordt de taart hoger?
* hoeveel cacao (en/of evt. andere ingrediënten moeten erin)? En komt de cacao er 'bij' of moet er dan minder van een ander droog ingrediënt in?
* op welke temperatuur en baktijd moet ik nu rekenen?
En als iemand toevallig nog tips heeft voor een lekkere chocoladeganache/glazuur hoor ik die ook graag .