Onderwerp: Oma 91 jaar! (+ tip gevraagd)
Vorige week werd mijn Oma 91 jaar. Mijn eerste taart met warm weer. Zoveel leuke ideeën, maar die kon ik helaas niet uitvoeren. Teveel frustratie met plakkend en niet meewerkend fondant. Ach, jullie kennen het probleem wel!
Ik had dus een parelmold gekocht, voor het randje.. Iemand tips hoe ik hem kan gebruiken? Na een poging of 50 belandde de mold in de kast. Alvast bedankt!

Als het weer wat afkoelt, ga ik hem nog wel een x proberen en dan deze tips gebruiken, super, dankjewel!
(maar met deze temperaturen is alles een enorme uitdaging
)
. Dat snijd ik weg met een scherp mesje. Soms, als het aan het mesje plakt, smeer ik mijn mesje een klein beetje in met crisco. De mold zelf hoef ik eigenlijk nooit in te smeren, maar ligt ook erg aan het fondant dat je gebruikt. Funcakes bijvoorbeeld is wat steviger en dan heb ik geen crisco nodig. Satin Ice daarentegen plakt een stuk meer. Ik hoef hem ook nooit in de vriezer te leggen, maar met de babymold doe ik dat bijvoorbeeld wel.