Onderwerp: Help! Hoe moeilijk kan het zijn: een mokka-/slagroomtaart maken?
Nou, ik weet het dus niet
Misschien volkomen dom in jullie ogen, maar ik heb er werkelijk waar geen idee van! Fondant/marsepein begin ik steeds beter door te krijgen, maar een "gewone" slagroomtaart, ik zou het niet weten!
Dus sorry voor de vele vragen, maar mijn dank voor jullie hulp is groot!
Ik snap, denk ik, de grote lijnen: biscuit bakken, vulling van bijv. aardbeienjam en bbr (of slagroom met verse aardbeien), maar dan:
Hoeveel slagroom moet ik eigenlijk maken om een taart van 20 cm. (rond) mee af te smeren (dat doe je toch met slagroom?) en toeven op de taart te spuiten?
Wat is beter/lekkerder: gewone of aangevette slagroom?
En voor een mokkataart, als ik het recept van mokkavulling hier van de site gebruik als vulling, waarmee vul ik de taart dan nog meer en waar smeer ik mee af / maak ik de toeven van?
Ik wil de zijkanten trouwens met iets van nootjes of amandelschaafsel bedekken.