Onderwerp: Botercreme
Hallo
Ik had een vraag over boter crème en hoop dat jullie me kunnen helpen.
Ik zie zoveel recepten van boter crème en weet niet meer wat ik moet gebruiken.
Ik zoek een recept voor het spuiten van bloemen en een recept om de taart verder af te smeren, nu dacht ik zo dat voor de bloemen ik een stevige nodig heb en voor de rest een wat minder stevige.
Ik heb pas een boter crème gemaakt dat was : 250 gram boter
500 gram poedersuiker
Deze was veel te zoet en kreeg suiker niet opgelost.
-Is het nu zo dat hoe meer suiker hoe steviger, of hoe meer boter hoe steviger?
want hoe meer boter, als het dan warm is hoe meer kans op smelten.
Ik zie een recept van boter crème 1:1, is deze stevig, en is deze heel erg zoet?
een ander recept waar ik naar keek is bijv.:
•250 gram poedersuiker
•125 gram ongezouten roomboter
•3 eetlepels water
deze zou dan net als mijn eerste recept heel erg zoet zijn.
-Welk recept kan ik het beste gebruiken om bloemen mee te spuiten?
-Welke is lekker om de taart mee af te smeren, die niet te zoet is (komt geen fondant over)
Het is een heel verhaal en hoop dat jullie me kunnen helpen.