Onderwerp: Merinque Botercreme, iets anders
Hi,
Ik maak altijd de merinque botercreme, nooit echt problemen mee gehad en altijd heerlijk
Alleen de laatste keren had ik iedere keer soep en kreeg het ook met doorkloppen en terug koelen niet meer lekker luchtig.
Ik voegde altijd de boter toe zoals het op deze site staat, stukje voor stukje door m'n eiwitschuim, en daar begonnen dus de problemen
Nu doe ik dat laatste ietsjes anders; ik klop m'n boter nu eerst zacht en voeg bij m'n zacht geklopte boter beetje bij beetje het eiwitschuim. Je eiwitschuim moet natuurlijk wel geheel zijn afgekoeld. Na iedere schep eiwitschuim even kort en langzaam door roeren/mixen. Doordat je op deze manier je eiwitschuim veel makkelijker door je boter heen mixt blijft je merinque botercreme ook veel luchtiger.
Misschien wordt deze methode al veelvuldig toegepast, (en ben ik dus een beetje spuit 11 )ik ben hem in ieder geval op de site nog niet tegen gekomen.
Hoop dat jullie er iets aan hebben,
greetz Mariska