Onderwerp: vulling met verse aardbeien wordt dun...
Ik heb vandaag vulling gemaakt van mascarpone, witte chocolade en aardbeien. Na een fiasco met gesmolten chocolade waarna de mascarpone ging schiften (de chocolade was toch echt koud
) heb ik besloten de witte chocolade te schaven. Was overigens ook veel lekkerder, want de chocolade smaak kwam zo beter door. De mascarpone heb ik gezoet met een beetje biologische aardbeienjam. In eerste instantie heb ik de aardbeien in stukjes gesneden en gemengd met een deel van mijn mascarpone mengsel, maar er gebeurde precies waar ik bang voor was. Het mengsel werd door het vocht uit de aardbeien nogal dun. Uiteindelijk heb ik dus de taart gevuld met eerst een laagje mascarpone mengsel en die belegd met stukjes aardbei. Fingers crossed dat het zo goed gaat. Is er een manier om te voorkomen dat een vulling met stukjes vers fruit dun wordt?
. Misschien dat ik de volgende keer mijn aardbeien na het snijden even een half uurtje laag liggen in een vergiet o.i.d. Of misschien dat een klein beetje gelatine wel helpt. Gaan we gewoon uitproberen. Vind de vulling an sich namelijk wel ontzettend lekker.