1

Onderwerp: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Hoi hoi,

Ik decoreer mijn taarten meestal met fondant,
Nu zou ik graag wat andere dingen willen proberen maar kan dit moeilijk terug vinden,

Ik zou graag andere recepten willen proberen. Bijvoorbeeld afsmeren met chocolade..
Iemand nog meer leuke ideeën?

Groetjes Lindy

2

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Amerikaanse buttercream, heel lekker en daarmee smeer je af en dan gaat er niets meer overheen (behalve decoraties dan). Je hebt het ook in een chocoladevariant en witte chocoladevariant.

Tieneke

3

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Ik volg nu de Wilton 1 cursus en daar werken we met buttercream icing (neem aan dat Tieneke dit ook bedoeld) en het werken ermee en de smaak (kun je zelf kiezen) is heerlijk!

Swiet Driems...waar zoete dromen uitkomen! https://www.facebook.com/swietdriems

4

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Ja, dat bedoel ik en daar heb ik dit ook geleerd. Leuk he?

Tieneke

5 Laatst bewerkt door saskiahuisman (23-05-2014 08:35)

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Hoi,

Je kunt ook afsmeren met een mengsel van botercreme en banketbakkersroom en hier dan fruit op doen, en aan de zijkant chocolade sticks. Heerlijk. Ik maak deze taart meestal bij een verjaardag omdat de taart lekker luchtig is. Veel mensen vinden een taart met fondant of marsepein zwaar vallen. De chocoladesticks moeten er dan wel op voordat de taart in de koelkast gaat om op te stijven (anders plakken ze niet goed).
http://www.maakeentaart.nl/wp-content/uploads/2012/09/maakeentaart-5477-150x150.jpg

6

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

smeren ze in de vs niet af met icing? en ganache inderdaad. of marsefond  =) . of modelleerchocolade. of fondant met chocoladesmaak (bijv. satin ice).

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Ik heb modelleerchocolade van Bouwhuis eens besteld en er een taart mee gedecoreerd. Zag er hetzelfde uit als fondant, maar smaakte heel anders....erg leuk om te proberen

"Een goede taart, is zijn zonde altijd waard"       Bezoek mijn facebookpagina: Debby's Bakkerijtje

8

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Tante Tien schreef:

Amerikaanse buttercream, heel lekker en daarmee smeer je af en dan gaat er niets meer overheen (behalve decoraties dan). Je hebt het ook in een chocoladevariant en witte chocoladevariant.

Tieneke

Waar kan ik dit recept vinden? Altijd het proberen waard!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

9 Laatst bewerkt door Tante Tien (02-06-2014 19:26)

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

sugar100 schreef:
Tante Tien schreef:

Amerikaanse buttercream, heel lekker en daarmee smeer je af en dan gaat er niets meer overheen (behalve decoraties dan). Je hebt het ook in een chocoladevariant en witte chocoladevariant.

Tieneke

Waar kan ik dit recept vinden? Altijd het proberen waard!

Hij staat hierboven onder recepten en dan bij bekleden (of met boter en minder crisco: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … d=186666). Ik kijk zelf heel vaak voor inspiratie op de website van Wilton. Ik heb ook al eens een recept vertaald van cups naar grammen:
http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=231766

Tieneke

10 Laatst bewerkt door Tante Tien (02-06-2014 19:32)

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Trouwens, laatst maakte ik botercreme op basis van italiaans schuim en dat was ook jummie. Goed te spuiten en prima mee te smeren. Recept is laatst door iemand ingezonden. Kijk, gevonden:

http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=219448
Tieneke

11

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Super bedankt voor jullie reacties! Ben hier blij mee en ga dit eens proberen!

Lindy

12

Re: Bekleden met iets anders dan fondant of marcepein

Tante Tien schreef:
sugar100 schreef:
Tante Tien schreef:

Amerikaanse buttercream, heel lekker en daarmee smeer je af en dan gaat er niets meer overheen (behalve decoraties dan). Je hebt het ook in een chocoladevariant en witte chocoladevariant.

Tieneke

Waar kan ik dit recept vinden? Altijd het proberen waard!

Hij staat hierboven onder recepten en dan bij bekleden (of met boter en minder crisco: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … d=186666). Ik kijk zelf heel vaak voor inspiratie op de website van Wilton. Ik heb ook al eens een recept vertaald van cups naar grammen:
http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=231766

Tieneke


Dank je wel. Ga het eerdaags maar proberen!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.