Onderwerp: Botercreme blijft korrelig
Ik heb de hele site al afgezocht, blijkbaar een bekend probleem.
Ik maak vandaag mijn eerste taart (zoon wordt morgen 2). Ik heb 2 bisuits die ik wil vullen met botercreme en jam.
Ik heb voor de dijkjes een 1:1botercreme (ja ik heb me ingelezen) en voor de vulling een mix. Deze is van xenos, omdat ik nog niet beter wist haha!
Ik heb nu beide botercremes gemaakt met roomboter en beiden blijven korrelig. Ik heb meer dan een half uur gemixt. De 1:1 staat nu in een bak warm water, maar dit helpt ook niet.
Als ik de korrelige creme gewoon gebruik, proef je die korrels morgen dan nog? Of zijn ze tegen die tijd wel opgelost ind e boter?


). Ik weet niet welke suiker je gebruikt hebt, maar mijn ervaring is dat de goedkopere poedersuikers (Aldi, Lidl enz) wat grover zijn dan de Van Gilse. Heb je eigenlijk de poedersuiker wel gezeefd? Maar ik voel ook altijd wel iets (minimaal) van poedersuiker bij het proeven, maar niet meer wanneer ik de taart eet