1

Onderwerp: Creme als vulling?

Ik zie heel vaak dat jullie de taarten vullen met crème. B.v. vanille crème, chocolade crème. Maar hoe maak je deze crème?

2

Re: Creme als vulling?

Dat is gewoon botercreme, alleen klinkt 'boter' creme niet echt lekker.
Dus 1:1, mbc, imbc, botercreme met vanille of chocola.

i just LOVE it!

3

Re: Creme als vulling?

Dat is gewoon botercreme, alleen klinkt 'boter' creme niet echt lekker.
Dus 1:1, mbc, imbc, botercreme met vanille of chocola.

i just LOVE it!

4 Laatst bewerkt door Carien (21-05-2014 18:19)

Re: Creme als vulling?

mbc is meringuebotercrème

imbc is italian meringue botercrème

je hebt ook nog botercrème gemaakt met een mix



in principe kun je van alles door je basisbotercrème doen, met gepureerde aardbeien erdoor heb je aardbeiencrème, enzenz :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Creme als vulling?

Bedankt dat is duidelijk

6

Re: Creme als vulling?

Als je de botercreme gebruikt 1:1 dan is deze toch veel te zoet als vulling?

7

Re: Creme als vulling?

BC 1:1 is sowieso veel te saai om te gebruiken. Om af te smeren kan je hem nog wel gebruiken maar om te vullen moet je er echt iets lekkerders van maken. (Zoals bijv. wat hierboven staat.) Ook als ik MBC maak, maak ik daar iets lekkers van.

Ik gebruik meestal de bc die ik als vulling gebruik, ook om af te smeren, als die niet te vochtig is. En dan gebruik minder suiker dan de verhouding 1:1 want ik hou niet zo van dat (hele) zoete.

8

Re: Creme als vulling?

Maria1000 schreef:

BC 1:1 is sowieso veel te saai om te gebruiken. Om af te smeren kan je hem nog wel gebruiken maar om te vullen moet je er echt iets lekkerders van maken. (Zoals bijv. wat hierboven staat.) Ook als ik MBC maak, maak ik daar iets lekkers van.

Ik gebruik meestal de bc die ik als vulling gebruik, ook om af te smeren, als die niet te vochtig is. En dan gebruik minder suiker dan de verhouding 1:1 want ik hou niet zo van dat (hele) zoete.

Oké dat is duidelijk. Wat doe jij zoal onder de botercrème?

9

Re: Creme als vulling?

Ik heb vandaag botercreme gemaakt 1:1 en er een beetje jam en choco past onder gedaan. Maar wat is dat mierzoet zeg! Echt niet lekker. Hoe maken jullie dan de botercreme?

10

Re: Creme als vulling?

Lizetje schreef:

Ik heb vandaag botercreme gemaakt 1:1 en er een beetje jam en choco past onder gedaan. Maar wat is dat mierzoet zeg! Echt niet lekker. Hoe maken jullie dan de botercreme?

Heb je de 1:1 als vulling gebruikt? Want dat is, zoals sommige dames hierboven al schreven, niet lekker als vulling. Te machtig/zoet/boterig/enz ;) . Ik gebruik altijd swiss meringue botercreme (gemaakt van eiwitten, suiker en boter). Deze is een stuk luchtiger. En prima te combineren, met fruit, jam, gesmolten chocolade, likeurtjes, enz...

11

Re: Creme als vulling?

Mijn buurvrouw vindt de 1:1 juist lekkerder dan de bc van mix  ;) . Zelf gebruik ik de 1:1 ook alleen om mee af te smeren, en de bc van mix om mee te vullen. Soms maak ik de mbc, maar deze vind ik juist weer zoet en niet echt lekker, maar krijg je wel mooie toeven van  :y . Met de bc van mix kun je veel kanten op. Meestal gebruik ik patidess smaakstoffen, maar ook wel cacao.