1 Laatst bewerkt door Thuisbakker (10-05-2014 16:01)

Onderwerp: cake biscuit

Ik wil  een Opgerolde cake   maken
welk bloem soort of meel soort  is best om te gaan gebruiken ?

2

Re: cake biscuit

Volgens mij biscuit, zie voorbeeld (wel verkeerde jaargetijde :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: cake biscuit

Gewoon een biscuit variant nemen.
Traditioneel gebruiken we hier Genoisebiscuit voor (met gesmolten boter).

Vanzelfsprekend gebruiken we bloem en geen meel ;-)
Bij voorkeur met een zo laag mogelijk eiwitgehalte (ik gebruik Rivercote van lidle of fijne bloem van Jumbo)

4 Laatst bewerkt door Thuisbakker (17-06-2014 19:51)

Re: cake biscuit

Ik  bedoel hoe  je beslag zelf maken
niet uit een pak van bekende merk  ;)

5

Re: cake biscuit

Thuisbakker schreef:

Ik  bedoel hoe  beslag zelf maken
niet uit een pak van bekende merk  ;)

Nee, je vraag welke soort bloem of meel je nodig hebt, niet het recept  ;). De bloem die hierboven staat is geen kant en klaar pakje, maar gewoon....bloem, toevallig van Lidl en Jumbo (goede tip trouwens  :y). Maar nu heb je zowel het recept, en welke bloem je nodig hebt  ;)