1

Onderwerp: boetseren zonder scheurtjes

hallo,

ik vind boetseren erg leuk om te doen.
Ik gebruik de funcakes, maar ik hou kleine scheurtjes.
Kan iemand mij helpen.
Ik kneed het goed door, beetje crisco en rol links om en rechtsom.

2

Re: boetseren zonder scheurtjes

Doe je er ook tylose door? Dit zou dan misschien te veel kunnen zijn

Re: boetseren zonder scheurtjes

nee dat doe ik er niet door....:S

4

Re: boetseren zonder scheurtjes

langer doorkneden misschien?

groetjes Wilma

Re: boetseren zonder scheurtjes

doorkneden doe ik ook best lang

6

Re: boetseren zonder scheurtjes

Is het misschien oudere fondant?

groetjes Wilma

7

Re: boetseren zonder scheurtjes

zorgen dat je nóg langer kneed, dat het helemaal warm en soepel is. Het gaat dan (bijna) plakken. Dan kun je het mooist boetseren. Ook niet in een te koude omgeving zitten, hoe warmer hoe beter :)

8

Re: boetseren zonder scheurtjes

Wat vervelend dat je scheurtjes blijft houden. Het helpt om je fondant niet elke keer dubbel te vouwen tijdens het kneden, die vouwen zijn dan weer lastiger weg te werken. Ook krijg je sneller scheurtjes als je fondant wat droger is, slim van je om er dan crisco doorheen te doen, dat helpt.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: boetseren zonder scheurtjes

Ik gebruik altijd half marsepein half fondant om te boetseren. Dan krijg je geen scheurtjes.

10

Re: boetseren zonder scheurtjes

Bedankt voor de tips!! En Yvette wat maak je mooie taarten!