1

Onderwerp: Sweet lace op taart smelt

Even een vraag naar jullie ervaring, ik heb afgelopen zomer sweetlace gebruikt op mijn taart (op ganache dus niet op marsepein). Nu kwam die taart uit de koelkast en stond een tijdje op tafel, was redelijk warm weer. Wat opviel was dat mijn mooie sweetlacerand volledig wegsmolt. Vast doordat de ganache wat ging zweten.

Nu heb ik komende juni een bruidstaartje op de planning staan. Eigenlijk durf ik nu geen sweetlace te gebruiken, zou het vreselijk vinden als dat weer gebeurd ;) Dit is wel een marsepein taart met 'buitendekoeling' vullingen. Toch zou ik hem in de ochtend op de lokatie wel in de koeling willen ivm stevigheid.

Wat is jullie ervaring met de sweetlace? Durf ik dit aan ook al halen ze hem dan uit de koeling en t kan warm zijn in juni?

Of toch maar lelijker kantrandje op andere manier (sweetlace blijft t mooiste vind ik ;D)

2

Re: Sweet lace op taart smelt

Zat de taart wel in een kartonnen doos, dit helpt tegen vocht van koeling.

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

3

Re: Sweet lace op taart smelt

Eetbaar kant 'doet' het (ook) niet goed met vocht, er pas op doen op het állerlaatst zou ik zeggen.....

4

Re: Sweet lace op taart smelt

Ja dat op het laatste moment kan dus niet.. Ik ga wel op safe spelen en het niet gebruiken denk ik .

Hij zat idd in de doos, is te snel van koud naar warm gegaan toen denk ik. Overigens was hij zo op dus niemand die het zag verder ;) maar dat is bij een bruiloft wel anders..