1

Onderwerp: 4cm hoog

Ben bezig met mijn debuut taart en heb net mijn eigen gemaakte biscuit uit
de oven gehaald, het stortte gelukkig niet in elkaar als een kaartenhuis maar
ik had persoonlijk verwacht dat die hoger werd, nu is die ongeveer 4cm hoog
heb een bakvorm van 24 gebruikt en recept volgens deze site is dat een normale
hoogte ?

2

Re: 4cm hoog

Ik denk dat de meeste op zo'n 6 á 7 cm zitten.

3

Re: 4cm hoog

nicky-soero schreef:

Ik denk dat de meeste op zo'n 6 á 7 cm zitten.

Dan is er toch iets wat ik fout heb gedaan, hmm nu nog bedenken wat

4

Re: 4cm hoog

Heb je wel 10 tot 12 min gemixt? Zodat de biscuit helemaal wit en stijf is (eieren goed opgeklopt) voor het in de oven gaat?

5

Re: 4cm hoog

Biejangkaa schreef:

Heb je wel 10 tot 12 min gemixt? Zodat de biscuit helemaal wit en stijf is (eieren goed opgeklopt) voor het in de oven gaat?

Kijk dat is het vast ik heb wel lang gemixt maar niet zolang dat ga ik volgende keer
dan dus wel doen. Bedankt :)

6

Re: 4cm hoog

Heb je met een biscuitmix gewerkt? Of met eieren, bloem en suiker?

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

7

Re: 4cm hoog

Met eieren, bloem en suiker

8

Re: 4cm hoog

Hoeveel heb je gebruikt van elk voor deze vorm?

De nieuwe Trigger Arrow --> www.triggercars.eu www.facebook.com/triggercars
Mijn mooi verzameling sneeuwbalbolletjes --> www.facebook.com/sneeuwbalbolletjes

9

Re: 4cm hoog

Denk ook dat je te weinig beslag hebt gemaakt,  icm het korte mixen?
Mijn biscuit wordt 7-8 cm hoog (gebruik wel mix)

10

Re: 4cm hoog

Mixen is inderdaad t geheim.. en ook hoe je mixt. Niet met de gardes helemaal ondergedompeld in het beslag maar voor ongeveer 2/3 in het beslag houden zodat je lekker veel lucht in te beslag klopt. (Ervanuitgaande dat je een Handmixer hebt gebruikt)

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl