cakebym schreef:Hij is geweldig! Vroeg me bij de foto's op FB al af of je hem ge'wrapped' had 
De mijne is twee weken geleden jammerlijk mislukt... Ik kreeg 'm niet eens gestapeld
Nog tips?
ehm, ik heb eerst heel veel gelezen over 'how to DB'
en van al die stukjes zijn er flarden blijven hangen (alleen wat mij handig lijkt
)
Ik heb hem eigenlijk gewoon gemaakt als een stapeltaart.
Dus:
- 2 taarten bakken (deze zijn 15cm, bij 7,5cm hoog)
- deze vullen en even in de koeling zetten om ze wat op te laten stijven/ steviger te worden
(dan verschuiven ze minder met afsmeren)
- dowels in de onderste taart, bovenste taart (met karton en al) er bovenop
- dan afsmeren, en weer de koeling in, opstijven/ stevig laten worden.
- dan pas bekleden.
(Ik heb eerst de bovenkant gedaan, daarna de zijkant.
Voor de zijkant heb ik een stuk papier gebruikt als mal om makkelijk te kunnen zien of ik mijn
fondant groot genoeg had uitgerold, deze iets groter gemaakt dan ik nodig had.
dus meten hoe hoog je taart is, en de omtrek uitrekenen,: 15cm x 3,14= 47,1cm.
Mijn taart was 18cm hoog, dus ik heb een mal gebruikt van 20x50cm.
Door de mal op de fondant te leggen kon ik ook een mooie rechthoek uitsnijden,
wat makkelijk 'wrappen' was, vond ik dan
Dan alleen nog het teveel wegsnijden, en: voila! )
website: One of a Cake! of
www.facebook.com/OneOfaCakeook voor prints op ouwel & frosty!