1

Onderwerp: Double Barrel from Guatamala ;)

Zo, hehe, mijn 1e double barrel is een feit!
Wel heel spannend om te maken, maar toch best tevreden.


http://oneofacake.nl/onewebmedia/b%2008-01.jpg

http://oneofacake.nl/onewebmedia/b%2008-02.jpg

http://oneofacake.nl/onewebmedia/b%2008-03.jpg

http://oneofacake.nl/onewebmedia/b%2008-04.jpg

http://oneofacake.nl/onewebmedia/b%2008-05.jpg

ik heb overigens de wrap methode gebruikt, vandaar de naad aan de achterkant.
(Voelde me daar zekerder bij, aangezien het een aanvraag was :+ )

zag het even niet meer zitten toen gister avond mijn mixer het begaf,
maar gelukkig is het allemaal goed gekomen.

(sorry voor de vele foto's, maar ben toch ook wel een beetje trots op mijn allereerst DB,
ook al is hij toch niet helemaal recht, helaas...)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Hij is geweldig! Vroeg me bij de foto's op FB al af of je hem ge'wrapped' had ;)
De mijne is twee weken geleden jammerlijk mislukt... Ik kreeg 'm niet eens gestapeld  :X
Nog tips?

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

3 Laatst bewerkt door Siena (23-03-2014 18:33)

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

cakebym schreef:

Hij is geweldig! Vroeg me bij de foto's op FB al af of je hem ge'wrapped' had ;)
De mijne is twee weken geleden jammerlijk mislukt... Ik kreeg 'm niet eens gestapeld  :X
Nog tips?

ehm, ik heb eerst heel veel gelezen over 'how to DB'
en van al die stukjes zijn er flarden blijven hangen (alleen wat mij handig lijkt :+ )
Ik heb hem eigenlijk gewoon gemaakt als een stapeltaart.

Dus:
- 2 taarten bakken (deze zijn 15cm, bij 7,5cm hoog)
- deze vullen en even in de koeling zetten om ze wat op te laten stijven/ steviger te worden
(dan verschuiven ze minder met afsmeren)
- dowels in de onderste taart, bovenste taart (met karton en al) er bovenop
- dan afsmeren, en weer de koeling in, opstijven/ stevig laten worden.
- dan pas bekleden.

(Ik heb eerst de bovenkant gedaan, daarna de zijkant.
Voor de zijkant heb ik een stuk papier gebruikt als mal om makkelijk te kunnen zien of ik mijn
fondant groot genoeg had uitgerold, deze iets groter gemaakt dan ik nodig had.
dus meten hoe hoog je taart is, en de omtrek uitrekenen,: 15cm x 3,14= 47,1cm.
Mijn taart was 18cm hoog, dus ik heb een mal gebruikt van 20x50cm.
Door de mal op de fondant te leggen kon ik ook een mooie rechthoek uitsnijden,
wat makkelijk 'wrappen' was, vond ik dan :cool:
Dan alleen nog het teveel wegsnijden, en: voila! )

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Wat leuk dat je het gedaan heb Siena, je wilde het al zo lang. Mag je trots op zijn; hij is SUPER geworden! Mooi afgewerkt en leuk ontwerp ook zo! Is de vogel geprint? Vind het juist ook wel erg schattig, dat parelrandje zo naar beneden aan de achterkant.

5

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Thanx Siena. Bij mij ging het bij het bij het stapelen al mis. Hij wilde niet recht. Kwam misschien ook omdat ik 'm niet recht doorgesneden had (taartzaag verschoof tijdens het snijden  :X  :X ) En toen werd afsmeren helemaal een drama.
Ik ga het binnenkort nog maar eens proberen. Heb je afgesmeerd met ganache of bc?

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Erg mooi gemaakt! Echt heel netjes :)

7

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Maria1000 schreef:

Wat leuk dat je het gedaan heb Siena, je wilde het al zo lang. Mag je trots op zijn; hij is SUPER geworden! Mooi afgewerkt en leuk ontwerp ook zo! Is de vogel geprint? Vind het juist ook wel erg schattig, dat parelrandje zo naar beneden aan de achterkant.


Dank je wel Maria!
ik heb dan idd eindelijk de moed bijeen geraapt  ;-)
Het plan was om voor mijn verjaardag (over twee weekjes) mijn eerste DB te gaan maken,
(niet zoveel druk-> voor eigen gebruik) maar toen ik deze aanvraag kreeg kwam een DB gewoon heel mooi uit,
zowel qua ontwerp (de vogel) als voor het aantal personen, dus heb ik maar de gok genomen!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

8

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

cakebym schreef:

Thanx Siena. Bij mij ging het bij het bij het stapelen al mis. Hij wilde niet recht. Kwam misschien ook omdat ik 'm niet recht doorgesneden had (taartzaag verschoof tijdens het snijden  :X  :X ) En toen werd afsmeren helemaal een drama.
Ik ga het binnenkort nog maar eens proberen. Heb je afgesmeerd met ganache of bc?

Graag gedaan hoor!
Ik heb afgesmeerd met bc.
(ik zet met een mes altijd een streep op het biscuit van onder naar boven voor het snijden,
zodat ik kan zien hoe ik de lagen weer terug moet stapelen)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

9

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Erg leuk! Ik heb laatst ook voor het eerst een DB geprobeerd :) Het viel me niet echt tegen..

10

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

(ik zet met een mes altijd een streep op het biscuit van onder naar boven voor het snijden,
zodat ik kan zien hoe ik de lagen weer terug moet stapelen)

Doe ik ook, maar omdat de lagen schuin waren ga je met de vulling al gauw mis.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

11

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Heel mooi Siena, mag je trots op zijn  :thumb:

12 Laatst bewerkt door Carien (23-03-2014 19:54)

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

:thumb: ik vind 'm echt zooo leuk bedacht qua ontwerp en top uitgevoerd  :thumb:  :y

Inderdaad leuk dat je nu eindelijk...  :) en dan blijkt het gewoon mee te vallen :D  :+



:shh: ik doe op de bovenkant van de onderste taart altijd nog wel een laagje fondant of marsepein (eerst effe afsmeren); anders eet dat zo kaal  :S  ;-)
Maar goed, er zijn mensen die vinden dat er veel te veel fondant/marsepein op zo'n taart zitten, dus die zijn er wel weer tevreden mee dan :rolleyes:  ;-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

13

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Biejangkaa schreef:

Erg leuk! Ik heb laatst ook voor het eerst een DB geprobeerd :) Het viel me niet echt tegen..


ik ben heel benieuwd! heb jij ook de wrap methode gebruikt? of 'gewoon' met 1 lap bekleed?

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

14

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Wat is ze goed gelukt!! Heel erg mooi :thumb:

15 Laatst bewerkt door Siena (23-03-2014 20:05)

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Tamataartje schreef:

Heel mooi Siena, mag je trots op zijn  :thumb:


Dank je wel Tamara,
vond hem ook super om te maken, eindelijk iets waarin ik wat meer mijn idee kon doen.
Nu nog leren hem écht recht te maken.
(hij is wel glad, maar de buitenranden staan nog iets scheef)



@ Carien,
Dank je wel! Dit is zeker niet mijn laatste DB!
Ik heb idd wel over nagedacht over het wel/ niet bekleden v.d. onderste taart,
maar gezien ik vaak merk dat de fondant blijft liggen heb ik de DB maar echt als stapeltaart gedaan.


@ Danny, merci!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

16

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Siena schreef:
Biejangkaa schreef:

Erg leuk! Ik heb laatst ook voor het eerst een DB geprobeerd :) Het viel me niet echt tegen..


ik ben heel benieuwd! heb jij ook de wrap methode gebruikt? of 'gewoon' met 1 lap bekleed?


Ik heb hem in 1 lap bekleed. Ik zal hem even plaatsen :)

17

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

ik heb hem gevonden, hij is mooi geworden!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

18

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Dank je :)

19

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Complimenten hoor!!! Prachtig gemaakt :thumb:  :thumb:
Daar waag ik me nog even niet aan!

20

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Dank je wel Kweenie!


beetje heul erg laat, maar zie net dat ik helemaal vergeten ben
het 'verhaal' achter de taart te vertellen :grr:

Komt'ie:

Een double barrel Baby Shower taart.
De 'mommy to be' komt uit Guatamala,
vandaar de Guetzalvogel, dit is het nationale symbool van Guatamala.
Met ook een tintje Dutch, rood (haarband) wit (kleedje) blauw (luier).
Want moeders komt naar Nederland om te bevallen.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

21

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Wauw, heel mooi.

22

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Wauw erg mooi Siena !

23

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

wat leuk dat deze 'ouwe taart'  :+  weer naar boven komt,
dank jullie wel Ramona en Sayang voor de complimenten!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

24

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

vind het super knap gedaan en hij is echt zo mooi :thumb:  :thumb:

25 Laatst bewerkt door Siena (11-05-2014 19:54)

Re: Double Barrel from Guatamala ;)

Baklataart schreef:

vind het super knap gedaan en hij is echt zo mooi :thumb:  :thumb:

:O, dank je wel!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!