Onderwerp: Een lekkere toef met gecondenseerde melk
en ze zijn
heeeerlijk.
creme te kort dus even met fondant iets doen.
Bedankt voor het kijken.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Een lekkere toef met gecondenseerde melk
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
en ze zijn
heeeerlijk.
creme te kort dus even met fondant iets doen.
Bedankt voor het kijken.
Zien er heerlijk uit, hoe heb je die toef gemaakt?
Dank je Agnes.
zo heb ik de cremme gemaakt:
250 gr zachte boter
250 gr poeder suiker
vanille
6 e l gecondenseerde melk
kleur naar keuze
Alles in de mixer half snelheid, en daarna max. snelheid.
succes !
Mooie cakejes en die toef ziet er inderdaad heel luchtig en lekker uit. Bedankt voor dit recept!
Tieneke
Graag gedaan Tineke. Ik zeg, DOEN !!
Dank je wel voor het delen, ik zal het ook eens gaan proberen
Ziet er heerlijk uit. Ik ga me er misschien dit weekend aan wagen.
Deze versie van botercrème kende ik nog niet.
Kan je de cupcakes met de toef met gecondenseerde melk bewaren?
En zoja, hoe lang, waar en waar in?
Mmmm, ziet er heerlijk en mooi uit
Het ziet er heerlijk uit maar ook ik heb vraagje.
Hoelang moet je het mixen?
Dank jullie wel.
Nokkie: ik heb een paar van deze cc's in de koelkast bewaard voor twee dagen met een stolp boven op en ze blijven goed.
Corey: hoeft eigenlijk niet zo lang mixen. Deze melk is vloeibaar dus, duurt gewoon even lang, als of je een botercreme mixt met melk, koffie of wat dan ook.
Dank je wel voor het beantwoorden van mijn vraag.
Ok bedankt!!
Dag, zou ik ook nog het recept van de cupcakes mogen hebben?
mmmm ziet heerlijk uit
Dank je Mary.
Nokkie: Is het gelukt?
Sorry voor mijn late reactie.
Een tijd geleden heb ik alleen de vanillecupcakes van Rudolph van Veen gemaakt (dus geen topping).
Ze werden mooi hoog, maar ik vond ze wat vreemd smaken, beetje naar kruidkoek ofzo.
Ik dacht dat het misschien lag aan de kwaliteit van het vanillestokje dat ik had gebruikt, het stokje rook niet echt naar vanille.
Vandaag 2e poging gedaan om de cupcakes te maken.
Dit keer werden ze helemaal niet hoog. En ik vond ze nog steeds niet lekker. Ik heb een halve theelepel Bourbon vanillesuiker (uit Duitsland) gebruikt.
Een halve theelepel vanille poeder zou 1 vers vanille stokje vervangen.
Ook waren ze nogal compact.
Ik wil nog 1 poging doen.
Want ik heb de topping al gemaakt.
Ik heb beide keren geen extract gebruikt, maar vraag me af of de hoeveelheid in het recept van de cupcakes wel klopt.
Er staat1 eetlepel vanille-extract. Normaal doe je er toch maar een theelepel i.p.v. eetlepel in het beslag omdat het zo geconcentreerd is?
Ik zou dit keer vanille-aroma (Dr. Oetker, geen extract) willen gebruiken, maar hoeveel doe ik er dan door?
Ik heb net een foutje ontdekt, de 2e keer heb ik vanillesuiker verward met vanillepoeder.
Hi Nokkie:
Ik heb eigenlijk nooit vanille extract gebruikt, altijd de geschraapt uit een stokje ( AH). Zorg dat de hoeveelheden exact zijn. Vanillepoeder ken ik niet.
Ik moest en zou toch vandaag eindelijk de topping proeven.
Vanavond het recept voor de vanille cupcakes van Rudolph niet meer gebruikt maar de cupcakemix van Jamin.
De cupcakes en de topping zijn gelukt.
De topping is goed van smaak.
Wel had ik gedacht dat de gecondenseerde melk meer smaak zou geven.
Dat viel me ietsje tegen, aan de andere kant is het ook wel weer een voordeel dat de toef vrij neutraal is.
Ik had nog nooit gecondenseerde melk gebruikt, ik vond het leuk om het eens te proberen.
Dus nogmaals bedankt voor je recept.
Het viel me op dat deze botercrème heel prettig werkt, hij is goed spuitbaar.
Proeven jullie veel verschil met deze botercreme van May en de italian botercreme (met als toevoeging vanille)?
Nu beslissen wat ik met de overgebleven gecondenseerde melk ga doen, ik denk dat ik caramelsaus ga maken of Brigadeiro. Ook daarvan ben ik benieuwd of het zo lekker smaakt als het er uit ziet.
Ooo klinkt heerlijk ga ik ook proberen....
Als je dat doen, deel aub over het resultaat, Nokkie!! ook kun je over een bolletje vanille ijs als toetje bijvoorbeeld
Caramelsaus vind ik echt lekker!!
Alleen nog maar mijn vinger er in gedoopt en mjam.
Ik wil het over de brownies gaan doen.
(= idee van http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … &p=2).
Ik hoop dat het lukt, want eigenlijk moet de caramel nog warm zijn, denk dat ik het even heel kort verwarm in de magnetron.
Met gecondenseerde melk over ijs, dan bedoel je toch niet zo uit het blikje maar gekookt, dus dat je er een soort caramelsaus van maakt?
En voor de toef zoals hierboven voor de cupcakes gebruik je toch gecondenseerde melk, zo uit het blikje, dus ongekookte?
Ik ben even aan het twijfelen, vraag het toch maar ff na.
Ja, uit het blikje. Gewoon in de botercreme.
klinkt heerlijk en ziet er ook mooi stevig uit!
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Een lekkere toef met gecondenseerde melk
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.