1

Onderwerp: vulling en bekleden

hallo,

ik ben nieuw hier op het forum en heb even een vraag.

binnenkort ben ik jarig en wil hier mijn eigen taart voor bakken, bakken doe ik regelmatig maar vullen en bekleden van taarten is compleet nieuw voor mij.

het gaat hier om een zenker hartvorm springvorm van ik dacht 25/56cm.
ik wil die met botercreme afsmeren om hierna fondant over te doen, maar als vulling wil ik iets met aardbei gebruikten wat niet al te zoet is.

weet iemand hoeveel mix ik van beide moet maken en een tip voor een recept voor de vulling is ook welkom!

sorry voor zoveel vragen maar ik wil het graag goed doen.

2

Re: vulling en bekleden

Hoi Valerie, ik gebruik deze hartvorm ook en ik gebruik de 20 cm ronde vorm lijst met ingredienten (zie de tabellen tab bovenin de pagina). Voor de boterceme is 1 portie genoeg (zie daarvoor de verpakking). Wat dacht je van een lekkere bavarois aardbeienvulling?

Swiet Driems...waar zoete dromen uitkomen! https://www.facebook.com/swietdriems

3

Re: vulling en bekleden

deze is makkelijk en lekker :) http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=7337

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: vulling en bekleden

Michael; bedankt voor de hulp, maar ik wil ook graag zelf de botercreme maken, wil dus even weten hoeveel boter(gr)tegenover de poedersuiker(gr) ik nodig heb.

Carien ziet er inderdaad erg lekker uit :) denk dat ik die ga maken

5

Re: vulling en bekleden

Bij recepten hier bovenin staat bij bekleden en decoreren een aantal recepten voor botercreme. Ook voor het afsmeren. Heb je daar al eens tussen gekeken?