Onderwerp: Koekjes met icing worden zacht - is hier nog wat aan te doen?
Nou de titel zegt het al. Ik heb koekjes gemaakt en versierd met RI. De icing vervolgens goed laten drogen (meer dan 24 uur) en daarna de koekjes in een weckpot gedaan met een handje rijst onderin (hier gelezen).
Ik had gelezen dat je koekjes ruim van tevoren kunt maken en decoreren en aangezien ik eigenlijk geen ervaring had met RI dacht ik: ik begin op tijd. Maar volgende week wil mijn dochter ze trakteren bij turnen, maar nu heb ik (mbv een testkoekje) gemerkt dat de koek zacht wordt in de weckpot. De icing blijft wel hard.
Ik heb wel eens gelezen dat je de koek dan afgewerkt en wel nog een keer in de oven kan doen en dat het koekje dan ook weer knapperig wordt.
Is dat zo? Werkt dat echt? Of verpest ik dan mijn koekjes? Want ik heb er erg veel werk in zitten en ik kan (en WIL) ze niet opnieuw maken.
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)