Onderwerp: vraagje over een recept voor vegan botercreme
Hallo,
Ik moet voor dit weekend een koemelkvrije taart maken, de taart en de vulling (biscuit gevuld met chocolademousse op basis van soja slagroom met bittere chocolade) is al in orde maar ik zou de taart willen afsmeren met botercreme.
Ik vond op de site van cupcakes en muffins een vegan recept :
Wat heb je nodig om Vegan Vanille Botercreme te maken?
Ingrediënten
1/2 cup Wajang (113 gram)
1/2 cup Soja minarine (113 gram)
3 1/2 cup gezeefde poedersuiker (385 gram)
Vanille smaakmaker
1/4 cup Sojamelk (62.5 ml)
Witte voedselkleurstof
Nu als Belgje zijn we in Gent voorzien van een spiksplinternieuwe Albert Heyn en ben ik vele ingrediënten tegengekomen voor mijn vulling maar géén Wajang. Nu is dus mijn vraag zou ik de wajang kunnen vervangen met enkel de soja minarine? Dus ipv 113gr de volle 226gr in soja boter nemen?
Of hebben jullie een nog beter recept voor de botercreme?
Alvast héél erg bedankt
Fanny