1

Onderwerp: Ombre green cake

met in iedere taart ook nog 5 tinten roze biscuit!
http://cdn.cakecentral.com/c/c5/900x900px-LL-c584e3fd_IMG_3426_2.jpeg

Maar van die binnenkant krijg ik, hoop ik, nog een foto, want je kunt moeilijk een proefstukje uit de bruidstaart snijden :rolleyes: !

Heeeeeeeel erg veel werk, ik heb zo'n vier uur staan bakken, laagje voor laagje, steeds 2 blikken tegelijk in de oven. En 20 keer de groene fondant met 25% wit lichter maken kost ook meer tijd dan gewoon bekleden O-) .... Maar het resultaat mag er wel zijn toch?

De roos is gemaakt met sugarpaste, alweer een poosje geleden geleerd op de cursus bij Belinda van Deleukstetaarten Almere. Een maatje kleiner dan de 'les"-roos, helemaal gelukt! Ik kon het nog!

De taart is gevuld met citroenkwarktaartpudding en citroen-perzikcreme.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

Re: Ombre green cake

Mooi hoor!!!

3

Re: Ombre green cake

Prachtig gemaakt!! :thumb:

4

Re: Ombre green cake

Heel erg mooi!

5

Re: Ombre green cake

Héél sjiek! Roos is inderdaad ook prachtig gelukt!  :thumb:

6

Re: Ombre green cake

Wat een werk zeg!!

Maar dan heb je ook wel wat heel mooi gedaan en een super mooie roos :thumb:

7

Re: Ombre green cake

Prachtig maar wat een werk zeg! Gelukkig is het resultaat super!

8

Re: Ombre green cake

Mooi gedaan! Wat een klus zeg!

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

9

Re: Ombre green cake

Resultaat mag er zeker wezen! Erg mooi! Ben benieuwd naar de binnenkant!

En heb ook weer wat geleerd: als ik kleuroverloop wil doe ik er steeds een beetje kleurstof bij, maar jij doet dus bij het gekleurde steeds dezelfde hoeveelheid wit! Lijkt me inderdaad handiger  :thumb:

Lust zelf geen marsepein.. *schaam*

10

Re: Ombre green cake

prachtig die kleuren

https://www.facebook.com/pages/Jacakeli … 593?ref=hl
als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat !

11

Re: Ombre green cake

Gaaf! Zit er een basis in je rose?

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

12

Re: Ombre green cake

Oh, wat is die prachtig zeg! welke kleur groen heb je hiervoor gebruikt. Toevallig heb ik een bruidspaar die heel graag een mint kleur wil hebben als taart. Ze willen echter marsepein, dus het zal moeilijk worden om een goede tint te krijgen. Wellicht maar witte marsepein kopen?

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

13

Re: Ombre green cake

anouckjewel schreef:

Gaaf! Zit er een basis in je rose?

Er zit een piepschuim balletje in als basis inderdaad!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

14

Re: Ombre green cake

Carina schreef:

Oh, wat is die prachtig zeg! welke kleur groen heb je hiervoor gebruikt. Toevallig heb ik een bruidspaar die heel graag een mint kleur wil hebben als taart. Ze willen echter marsepein, dus het zal moeilijk worden om een goede tint te krijgen. Wellicht maar witte marsepein kopen?

Ha Carina!
Ik heb de groene kleur zelf gemengd, helemaal onderaan is de basis 50% marsepein (naturel) en 50% fondant wit.
De kleuren die ik gebruikt heb zijn Avocado van americolor, spruce green en ice blue van Sugarflair.
Tot aan het kleinste taart steeds bijgemengd met 25% gewicht witte marsefond (niks witter gemaakt), alleen bij het bovenste taartje alleen fondant toegevoegd omdat mijn voorgemengde witte marsefond toen op was en ik geen zin had om nog een hele nieuwe doos marsepein open te maken.
Ook wilde ik dat het wel zo licht mogelijk zou eindigen bovenop.

Ik laat mensen eigenlijk nooit kiezen en bekleed standaard met marsefond: dat is èn lekker èn heeft het strakke van fondant ;)

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

15

Re: Ombre green cake

Dank je wel Yvonne!!

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl