1

Onderwerp: 10cm hoge ronde vorm

Ik vraag me iets af.
ik maak een stappel taart, waarvan alleen de onderste een taart wordt de bovenste 2 worden dummys, om te bewaren.

Ik heb een vorm van 25 bij 10 cm.
Het schema gaat uit van 25 bij 7 cm.

Omdat de dummy natuurlijk niet gevuld worden, denk ik er aan om de taart rond 8 cm te vullen.
Ik denk dat ik het beste 2x jam en 1 x bbr kan gebruiken, de taart mag niet te zwaar vullen, vandaar 2x jam en geen andere vulling. (tips zijn altijd welkom)

Ik zie verschillende schema's voorbij komen.
Maar als ik die van deze site aan houd van kom ik hier op uit:

10 cm hoog:
420 grm mix 320 eieren
8 cm hoog:
336 grm mix 256 eieren.

klopt dit een beetje of hebben jullie een andere handige manier!?

2

Re: 10cm hoge ronde vorm

Kijk eens in het topic van Djehr:  http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=201922 daar vind je zeker je antwoord!

Re: 10cm hoge ronde vorm

Heb ik gedaan, maar daar snap ik helemaal niks van. ik denk dat ik iets verkeers doe, iwant als ik deze berekening los laat op 7 cm, dan kom ik anders uit dan op de site/tabellen staat, dus ik doe iets verkeerds...

Karin09 schreef:

Kijk eens in het topic van Djehr:  http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=201922 daar vind je zeker je antwoord!

4

Re: 10cm hoge ronde vorm

Dat gedoe met die mixen maak gewoon een taart met bloem en eieren dan is het allemaal niet zo ingewikkeld.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

Re: 10cm hoge ronde vorm

Ik doe iets fout met berekenen, dus dan zal ik dat ook fout doen met losse ingredienten, haha!

denise1968 schreef:

Dat gedoe met die mixen maak gewoon een taart met bloem en eieren dan is het allemaal niet zo ingewikkeld.

6

Re: 10cm hoge ronde vorm

denise1968 schreef:

Dat gedoe met die mixen maak gewoon een taart met bloem en eieren dan is het allemaal niet zo ingewikkeld.

De schema's van Djehr gaan niet allemaal over mixen... :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: 10cm hoge ronde vorm

Dat gedoe met die mixen maak gewoon een taart met bloem en eieren dan is het allemaal niet zo ingewikkeld.

ook dan moet je ingredienten aanpassen aan de inhoud van je vorm. Dat wordt niet anders...

Als je het schema van Djehr aanhoudt staat bij rond 25 en 10 cm hoog dat het om 9,8 halve liters gaat.

Voor de mix van Funcakes hou je aan: per 1/2 liter inhoud van je vorm:
1 ei (=50 gram) + 65 gram mix + 6,5 ml water.

Dus alles maal 9,8 en je bent er.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

8 Laatst bewerkt door denise1968 (11-03-2014 22:03)

Re: 10cm hoge ronde vorm

cakebym schreef:

Dat gedoe met die mixen maak gewoon een taart met bloem en eieren dan is het allemaal niet zo ingewikkeld.

ook dan moet je ingredienten aanpassen aan de inhoud van je vorm. Dat wordt niet anders...

Als je het schema van Djehr aanhoudt staat bij rond 25 en 10 cm hoog dat het om 9,8 halve liters gaat.

Voor de mix van Funcakes hou je aan: per 1/2 liter inhoud van je vorm:
1 ei (=50 gram) + 65 gram mix + 6,5 ml water.

Dus alles maal 9,8 en je bent er.

Welnee mijn recept voor 5 eieren past in een vorm van 15 cm en 10 cm hoog. Zo reken ik verder en doe dan mijn recept x 2 dus 10 eieren voor een groter bakblik. Dit is veel eenvoudiger dan met een mix. Hoef mijn recept alleen maar x2, x3 etc te doen.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

9

Re: 10cm hoge ronde vorm

Ik gebruik mijn 25 cm ronde vorm van 10 cm hoog heel vaak.
met 5 eieren (is dus 250 gram) en 333 gram mix wordt hij ongeveer 6-7 cm hoog. Dan een paar keer vullen en de marsepein erover en hij is weer wat hoger.
Met 6 eieren en 400 gram mix komt hij precies tot de rand. Als je dan gaat vullen wordt hij zo'n 12 cm.