Onderwerp: Fudge vraagje!
Hallo,
Ik hoop dat iemand mij wilt helpen, want ik ben het spoor een beetje bijster ...
Ik wilde erg graag een keer fudge maken omdat dat al een tijdje op mijn to-do list stond. Nou was ik op zoek naar recepten, maar ik kom zoveel verschillende tegen..
Bijv.: een basis recept:
250 g suiker
50 g boter
100 ml gecondenseerde melk
1 eetlepel vanille extract
Nou ik dacht dat lijkt me wel wat.. Mijn idee was dat als ik er dan bijvoorbeeld chocolade fudge van wil maken, ik er gewoon chocolade aan toe voeg.
Nou zocht ik dus naar een chocolade fudge recept en kwam ik dit tegen:
Bijv.: 2 eetlepels boter
1 blikje gecondenseerde melk
350 g chocolade
Ik zie dus dat bij het ene recept suiker verwerkt zit en bij het andere recept niet...
EN op het forum kwam ik rond december een chocolade pepernoten fudge recept tegen (ik durf even niet meer te zeggen van wie ook alweer )
175 g chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
200 g pepernoten
Zoals je ziet laten ze bij deze dus boter + suiker weg.
Wie kan mij helpen? Mijn vraag: Is er iemand die weet in hoeverre boter en/of suiker belangrijk is voor de binding van de fudge of is dit puur voor de smaak toegevoegd/weggelaten bij verschillende recepten?
Alvast heeeeel erg bedankt!